Lenovo Z6 Pro, DxOMark Puanıyla Hayal Kırıklığı Yarattı

Lenovo'nun özellikleri konusunda fazlasıyla başarılı olan yeni amiral gemisi Lenovo Z6 Pro'nun DxOMark puanı ortaya çıktı. Üçlü kamera dizilimiyle iyi bir performans sunacağı düşünülen amiral gemisi, aldığı puanla birlikte birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı ve diğer amiral gemilerinin arkasında kaldı.


Lenovo, Z6 Pro'yu geçtiğimiz aylarda satışa sundu. İlgi çekici özelliklere sahip olan telefon, rekabetçi fiyatıyla da öne çıkıyordu. Telefonun çıkışından aylar sonra ortaya çıkan DxOMark puanı, Lenovo Z6 Pro'nun kamerasının neler yapıp yapamayacağını gözler önüne serdi.

Lenovo'nun yeni amiral gemisi, ortalama kamera performansında 95 puan aldı. Bu puanın 103'ünü kamera performansından, 79 puanını da video performansından alan telefon, Apple iPhone 8 Plus ve LG V40 ThinQ gibi cihazları geride bırakmayı başardı. Tabii ki güncel amiral gemilerinin arkasında kalarak bir amiral gemisi için utanç verici bir puan aldığını belirtmekte de fayda var.

lenovo

Lenovo'nun kameralarını tekrar hatırlayacak olursak 48 MP'lik bir kameranın f/1,8 diyafram açıklığına sahip geniş açılı bir lensle birlikte geldiğini görebiliyoruz. Bu iki özelliğin birleşmesi de 4000x3000 çözünürlüğünde 12 MP'lik bir kamera olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci sensör seçiminde f/2,2 diyafram açıklığına sahip 16 MP'lik bir ultra geniş açılı bir sensörü kullanan Lenovo, geniş açılı fotoğraf çekimleri için uygun bir sensörle birlikte geliyor.

lenovo z6 pro

Yakın çekimler için aynı zamanda 8 MP çözünürlüğünde f/2,4 diyafram açıklığına sahip bir sensörün de üçüncü kamera olarak eklendiği telefon PDAF otomatik odaklamayı bünyesinde barındırıyor.

Ön kamera olarak 32 MP çözünürlüğünde f/2,0 diyafram açıklığına sahip bir kamerayı bünyesinde barındıran Lenovo Z6 Pro'nun DxOMark'ta ön kameraya dair bir puanı bulunmuyor.

Lenovo Z6 Pro, aldığı 95 puanlık ortalamayla birlikte 112 puanlık Huawei P30 Pro ve Samsung Galaxy S10 5G'nin bir hayli arkasında kalıyor. Donanım özellikleri olarak gerek amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 855 ve yüksek RAM seçenekleriyle birlikte amiral gemileriyle büyük bir rekabete giren Lenovo Z6 Pro, kamera konusundaki düşük performansıyla zirveden bir hayli uzak durumda.




NVIDIA, RTX 3000 GPU’lar İçin Yeniden Boyutlandırılabilir BAR Desteğini Sunmaya Başladı! 2021
NVIDIA, RTX 3000 GPU’lar İçin Yeniden Boyutlandırılabilir BAR Desteğini Sunmaya Başladı! 2021

Merakla beklenen, NVIDIA, masaüstü RTX 3060 ve birkaç RTX 3000 serisi donanımlı dizüstü bilgisayardan başlayarak nihayet Yine Boyutlandırılabilir BAR desteğini sunmaya başladı....

Redmi Pro 2 Açılabilen Ön Kamerasıyla Geliyor
Redmi Pro 2 Açılabilen Ön Kamerasıyla Geliyor

Redmi Pro 2'nin ön kamerasının açılıp kapanabilir şekilde olacağı iddia edildi. ...

OnePlus 7 Pro 5G İçin Yeni Bir Güncelleme Yayınlandı
OnePlus 7 Pro 5G İçin Yeni Bir Güncelleme Yayınlandı

Son dönemlerin popüler telefonu OnePlus 7 Pro 5G için yeni bir güncelleme yayınlandı. OxygenOS 9.5.5 isimli güncelleme bir güvenlik yamasını ve bazı hataların çözümlerini...