Microsoft, Power BI ve PowerApps’in Yeteneklerini Geliştirdi

Microsoft’un iş dünyasına özel geliştirdiği yazılımlardan olan Power BI ve AI Builder uygulamaları yeni birtakım özellikler alarak güncellendi. Artık bu uygulamalar makine öğrenmesi sayesinde iş dünyasına yapacağı işler ile daha da faydalı olacak.


Birkaç hafta önce Microsoft, kodsuz ticari analitik servisi ve web uygulamaları tasarım platformları olan Power BI ve PowerApps’e yönelik geliştirmeleri duyurdu. Microsoft İş Uygulamaları Zirvesi’nde ise başka bir özellik daha ortaya çıktı. Kullanıcılar Power BI ve PowerApps’deki gelişmelerle beraber kural tabanlı iş akışları oluşturmaya başladılar. Microsoft yaptığı açıklamada, "Kullanıcılarımızdan ve geliştiricilerimizden çok iyi geri bildirimler alıyoruz. Kullanıcılarımız ve geliştiricilerimizle beraber büyüme hissinden daha değerli bir şey yok." dedi.

Gündemin ilk sırasında hem PowerApps’i hem de Flow’u destekleyen yeni bir kod gerektirmeyen yapay zekâ yeteneği olan AI Builder vardı. AI Builder, uygulama üreticileri için form işleme, nesne algılama ve sınıflandırma gibi görevleri ele alan birtakım çözümler sunuyor. Bankacılık, turizm ve sanayi gibi endüstriler için özellikle uygun olduğuna inanılıyor. Yapay zekâ modeliyle müşteri geri bildirimlerini daha hızlı bir şekilde değerlendirmek mümkün.

Şu anda 35 milyondan fazla modele ev sahipliği yapan, her saat 10 milyondan fazla veri işleyen ve 850,000’den fazla aktif üyeden oluşan bir topluluğu destekleyen Power BI’ya gelince, yeni yapay zekâ araçları bu platformda kullanılmaya başlandı. Power BI verilerinizi görselleştirmenize ve kuruluşunuz genelinde paylaşmanıza ya da bunları uygulamanıza veya web sitenize eklemenize olanak tanıyan bir iş analizi çözümü. Canlı raporlama ve panolarla iş verimliliğini arttırmayı amaçlıyor. Yeni yapılan güncellemeyle Power BI’nın soru-cevap makine öğrenmesi modeliyle doğal dil yetenekleri genişletiliyor.

Power BI ile ilgili olarak yeni özelliklerin hepsi bu kadar değil. Microsoft, kullanıcı arayüzünu Microsoft Office 365 paketindeki uygulamalarla uyumlu olacak şekilde yeniden tasarlamış, rapor oluşturma ve veri araştırma işlemlerini basitleştirmiş. Sayfalandırılmış raporlama işlemlerinin yanı sıra iOS mobil uygulaması için rapor açıklamaları ve Siri kısayolları eklenmiş. Bu arada daha önce yalnızca Microsoft’un Dynamics 365’inde bir eklenti olarak kullanılabilen PowerApps portalları da Power BI ile önizlemeye açılacak. PowerApps portalları yalnızca ortak veri hizmeti üzerinden çalışan kişisel hesapları, LinkedIn ve diğer Azure kuruluşlarını destekleyen harici web siteleridir. Şirketler, kod gerektirmeyen bir web sitesi tasarımcısıyla portallar oluşturabilir.

Son olarak Microsoft, Microsoft Flow ve AI Builder’daki belgelerden görüntü ve metin verilerini elde etmeyi kolaylaştıracak yenilikleri tanıttı. Microsoft Flow ile oluşturulmuş olan akışlar artık taranan belgeleri gelen bir e-postadan veya paylaşılan bir dosyadan alıp okuyabilir ve veri analizi yapabilir. Buna ek olarak AI Builder, geçmiş performansları değerlendirerek makine öğrenmesi gerçekleştirip alınacak bir kararda bu işin risklerini tahmin edebilir ve işe göre ne kadar çalışma yapılması gerektiğini raporlayabilir.




Dünyanın sonu olabilecek 7 OLAY
Dünyanın sonu olabilecek 7 OLAY

“2012” veya “Armageddon” filmlerini izlediyseniz veya “On the Beach” i okuduysanız, bildiğimiz şekliyle Dünyanın sonu olabilecek bazı tehditleri biliyorsunuzdur. Güneş bizi yok...

lntel,11. Nesil İşlemcilerle Desteklenen NUC M15 Dizüstü Bilgisayar Kitini Tanıttı
lntel,11. Nesil İşlemcilerle Desteklenen NUC M15 Dizüstü Bilgisayar Kitini Tanıttı

Intel , altında şirketin bilgi işlem aygıtlarını piyasaya çıkardığı NUC markası olarak bilinen Sonraki Bilgisayar Birimi’ne sahiptir. Şimdiye kadar, şirket küçük form faktörlü...

God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey
God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey

God of War 4’ün piyasaya çıkmasının üzerinden bir yıl geçmişken oyunun hayranları, serinin beşinci oyunu için şimdiden gün saymaya başladı. God of War 5 için şu zamana kadar...