Huawei, Bir Ayda 2 Milyon nova 5 Satışına Ulaştı

Uygun fiyatının yanı sıra çağının donanım özelliklerini de içerisinde barındıran nova 5 ailesi, Çin'de büyük bir başarıya imza atarak 2 milyon satışını aşmış durumda. Yurt dışına açılmadan önce bu sayılara ulaşan nova 5 serisinin çok daha büyük satış sayılarına ulaşması bekleniyor.


21 Haziran tarihinde Çin'de tanıtılan ve oldukça başarılı bir çıkış sağlayan Nova 5 serisinin satış sayıları Huawei tarafından paylaşıldı. Aynı zamanda Kirin 810 işlemcisini de ilk kez piyasaya süren Huawei, Nova 5 serisiyle büyük bir başarıyı yakaladı.

6,39 inçlik bir ekranda 2340x1080 çözünürlük sunan Nova 5 ve Nova 5 Pro, önde 32 MP'lik bir kamera barındırırken arkada 48 + 16 + 2 +2 MP'lik dörtlü bir kamera dizilimini barındırıyor. Ayrıca cihazlarda 3.500 mAh'lik bir batarya bulunuyor.

huawei nova 5

Huawei Nova 5i'ye geldiğimiz zaman 6,4 inçlik bir ekran bizleri karşılıyor. Bu cihazda 24 + 8 +2 + 2 MP'lik bir arka kamera dizilimi bulunuyorken selfie çekimleri için önde 24 MP'lik bir kamera yer alıyor. Nova 5 telefonunda 7 nm Kirin 810 işlemcisini kullanan Huawei, Nova 5 Pro'da Kirin 980, Nova 5i'deyse Kirin 710 işlemcisine yer veriyor.

Etkinliğin ardından 2 milyon cihaz sattığını paylaşan Huawei; Nova 5i, Nova 5 ve Nova 5 Pro ile bu satış sayılarına ulaştı. Firmanın 4 kameralı Nova 5i Pro cihazının da cuma günü satışa çıkacağı düşünüldüğü zaman bu sayıların daha da artması bekleniyor.

huawei nova

Huawei'nin bu büyük başarısını yalnızca Çin içerisinde edindiğini hatırlatmakta fayda var. Şu an için yalnızca Çin'de satışa sunulan cihazlar, yurt dışında satışa çıktığında bu sayıların ciddi anlamda artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Huawei, Nova 5i’nin 6 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip modeli 291 dolardan, 8 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip modeliniyse 320 dolardan satışa çıkarttı. Huawei Nova 5 Pro’nun 8 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip modeli 436 dolardan, 256 GB depolamaya sahip modeli ise 494 dolardan satılıyor.

İçerisinde 4 kameralı Nova 5i Pro'nun da bulunacağı Nova 5 serisinin flaş satışı 2 Ağustos tarihinde başlayacak.




Swift Programlama Dili Nedir, Neler Yapılabilir?
Swift Programlama Dili Nedir, Neler Yapılabilir?

Apple’ın gittikçe büyüyen yazılım dünyasına kendi yorumu olan Swift programlama dili, günden güne popülerlik kazanıyor. Peki nedir bu Swift? Kullanım alanları nelerdir?...

Microsoft: “Herkese Python’ı Öğretmek İstiyoruz"
Microsoft: “Herkese Python’ı Öğretmek İstiyoruz"

Microsoft, yeni video kursuyla insanlara Python programlama dilini ücretsiz olarak öğretmeyi amaçlıyor. Böylece insanlar, Azure kullanarak yapay zeka uygulamaları üretebilecek. ...

Starfield Daha Erken Gelebilir! 2021
Starfield Daha Erken Gelebilir! 2021

Kısa müddet önce Microsoft tarafından satın alınan Bathesda suskunluğunu savunuyor. Fallout 76 fiyaskosundan sonra yeni bir yapım çıkarmayan stüdyo, daha geliştirme sürecinde olan iki...