Kötü Botlar, Web Trafiğinin Yüzde 20'sini Oluşturdu

Bilgi çalmaktan hırsızlığa kadar birçok farklı amaçla kullanılan botlar, geçtiğimiz sene internet trafiğinin %20'sini oluşturdu.


Yazılım şirketi Distil Networks, geleneksel olarak yayımladığı 'Bad Bot Reports’un yenisini bu hafta paylaştı. Yayımlanan çalışmada botlarla ilgili oldukça ilginç bulgular ortaya çıktı.

Bu yıl açıklanan Bad Bot Reports’a göre geçtiğimiz sene içerisinde internet trafiğinin %37,9’unu botlar (iyi ve kötü) gerçekleştirdi. Bu %37,9’luk kısmın %20’si kötü botlardan oluşurken trafiğin %17,9’u ise iyi botlar tarafından gerçekleştirildi. Yani aradaki fark %3’ten az.

İyi ve kötü botların bir önceki senedeki yüzdelerini kıyaslayacak olursak iyi botların trafiğinde % 14,4 bir azalma gerçekleşirken kötü botların trafiğinde % 6,4’lük bir azalma gözlemlendi. Gerçek kullanıcı trafiği ise % 7,5 artarak toplamda %62,1’e ulaştı.

2019 Bad Bot Reports, ayrıca kötü botların kaynaklarını da ortaya koydu. Kötü botların kaynağında %53,4 ile bir numarada bulunan ülke ABD oldu. Rusya, %32,6 ile en çok engellenen ülke olurken ABD, %6,6 ile en çok engellenen beşinci ülke oldu.

Rapora göre kötü bot trafiğinden en çok etkilenen endüstriler ise şöyle: finans, bilet, eğitim, bilişim ve servisler, pazarlama ve reklamcılık. Bu beş endüstri arasında kötü bot trafiğinden en çok etkilenen %42,2 ile finans oldu. Bu endüstriler arasında en beklenmedik olan eğitimin toplam trafiğinin %37,9’u kötü botlar tarafından gerçekleştirildi.




Mobil GSuite Kullanıcılarına  Otomatik Oda Önerileri Geldi
Mobil GSuite Kullanıcılarına Otomatik Oda Önerileri Geldi

Google, GSuite kullanıcılarına geçtiğimiz web üzerinden sunduğu otomatik oda önerileri özelliğini artık iOS ve Android uygulamasına da getirdi. ...

Apple'ın iOS 13 ile Birlikte Sunacağı Yepyeni Özellikler
Apple'ın iOS 13 ile Birlikte Sunacağı Yepyeni Özellikler

Apple, 3 Haziran'daki WWDC 2019 etkinliğinde işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtacak. En çok merak edilen konu ise şirketin iOS 13 ile birlikte hangi yeni özellikleri sunacağı. ...

Telefon Bataryanızın Ömrünü Artıracak Basit Çözümler
Telefon Bataryanızın Ömrünü Artıracak Basit Çözümler

Telefonumuzun şarjının çabucak bitmesinin arkasında yatan sebeplerden birisi de ömrü tükenen bataryalar olabilir. Dikkatsiz kullanım sonucunda ömrü biten bataryalar, günlük hayatta daha...