Netflix, AirPlay Desteğini Neden Çektiğini Açıkladı

Popüler yayın platformu Netflix, Apple cihazlardaki AirPlay desteğini "teknik kısıtlamalar" nedeniyle kaldırdığını açıklamıştı. Görünen o ki tek sebep bu değil.


Netflix, geçtiğimiz günlerde iOS cihazlar içi tepki çeken bir karar almış ve iOS cihazlardaki uygulamalarından AirPlay özelliğini kaldırmıştı. Netflix, bu değişikliği geçtiğimiz hafta kendi web sitesi üzerinden duyurmuş ve bu değişikliği “teknik kısıtlamalar” ile ilişkilendirmişti.

Verge’e yapılan bir açıklamada yapılan bu değişikliğin arkasında Apple’ın AirPlay’i üçüncü parti TV’lere açması olduğundan bahsedildi. Üçüncü parti TV’ler yüzünden kapatılmasının sebebi ise kullanıcının içeriği Apple TV’den mi yoksa farklı bir cihazdan mı gönderdiği bilinememesi.

Netflix, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Üyelerimizin kullandıkları cihazlarda harika bir Netflix deneyimi yaşadıklarından emin olmak istiyoruz. AirPlay’in üçüncü parti cihazlara açılmasıyla birlikte, cihazlar arasındaki ayrımı yapmamızın herhangi bir yolu kalmadı.

Bu sebeple, izleme kalite standardını korumak için Netflix’in AirPlay desteğini devam ettirmeme kararı aldık. Üyeler, Apple TV’ler veya diğer cihazlardaki uygulamalardan erişime devam edebilirler.”

Yayın platformunun AirPlay desteğini yeniden getirip getirmeyeceği henüz belli değil ancak görünen o ki yapılan bu değişikliğin tek sebebi “teknik kısıtlamalar” değil.   




87 TL Değeri Olan, Kısa Süreliğine Ücretsiz 6 iOS Uygulama
87 TL Değeri Olan, Kısa Süreliğine Ücretsiz 6 iOS Uygulama

Apple'da fırsatlar dur durak bilmiyor. Her hafta birbirinden kaliteli uygulamaları ücretsiz hâle getiren Apple'ın bu haftaki fırsatları birçok kullanıcıyı sevindirecek türde. Kısa...

Xiaomi Redmi 8 için Android 10 yayınlandı
Xiaomi Redmi 8 için Android 10 yayınlandı

Redmi 8 kullanıcıları uzun bir süredir telefonlara Android 10 güncellemesinin gelip gelmeyeceğini merak ediyorduRedmi 8 kullanıcıları uzun bir süredir telefonlara Android 10...

Cyberkpunk 2077’nin Haritası, Beklenenden Daha Küçük Olacak
Cyberkpunk 2077’nin Haritası, Beklenenden Daha Küçük Olacak

Gamescom 2019'da Cyberkpunk 2077'nin haritası hakkında konuşan yapımcı Richard Borzymowski, oyunun haritasının The Witcher 3'ün haritasından biraz daha küçük olacağını söyledi. ...