Safari Technology Preview 95 Güncellemesi Yayınlandı

Safari'nin gelecek versiyonlarında yayınlanmak üzere geliştirilen özelliklerin test edildiği Safari Technology Preview, bugün yeni bir güncelleme aldı. Apple, Safari Technology Preview'ın hatalarını gideren ve performansını iyileştiren bir güncelleme yayınladı.


Amerikan teknoloji ve akıllı telefon devi Apple, bundan 3 sene önce 2016'nın mart ayında Safari Technology Preview isimli uygulamasını duyurmuştu. Bu program, Safari için ileriki zamanlarda getirilebilecek olan bazı özelliklerin ve yeniliklerin daha önce test edilebilebilmesini ve bu şekilde sorunların düzeltilebilmesini sağlıyor.

macOS Mojave ve macOS Catalina işletim sistemine sahip bütün kullanıcıların kullanabildiği Safari Technology Preview'e bugün yeni bir güncelleme getirildi. 'Safari Technology Preview 95' güncellemesi, birçok hatayı gideriyor ve Shadow DOM, Resimler, WebRTC, Pano API, Fotoğraf içinde Fotoğraf Web API, İleri-Geri Önbellek ve Web Inspector için performans iyileştirmeleri sunuyor.

Programın amacı, geliştiricilerden ve kullanıcılardan geri bildirim almak

Safari Technology Preview

Safari Technology Preview 95 sürümü yayınlanan programın asıl amacı, programı kullanan geliştiricilerden ve normal kullanıcılardan alınan geri bildirimler ile Safari'yi daha iyi bir hale getirebilmek. Bu yüzden Safari Technology Preview, Safari ile yan yana aynı anda çalışabiliyor ve bunu yapabilmek için herhangi bir geliştirici hesabına gerek duyulmuyor zira Apple, tüm kullanıcılarından geri bildirim almak istiyor.

Safari Technology Preview 95 güncellemesi şu anda Mac App Store'daki Yazılım Güncellemeleri kısmında yerini alıyor. Güncelleme, Apple'ın internet sitesinden direkt olarak indirilemiyor olsa da temiz bir kurulum yapmak isteyenler için Safari Technology Preview 95 sürümü, internet sitesinde indirilebilir durumda.




OnePlus, Nord N10 5G ve Nord N100’ü Kuzey Amerika’ya Getiriyor 2021
OnePlus, Nord N10 5G ve Nord N100’ü Kuzey Amerika’ya Getiriyor 2021

Ne vakit Nord N10 5G ve Nord N100 Avrupa’da geçen Ekim izah etti, OnePlus iki bütçe telefonları sonra Kuzey Amerika’da gelecek izah etti. Bundan takriben üç ay sonra OnePlus nihayet...

Google Haritalar, Bulunduğunuz Konuma Göre Konuşacak
Google Haritalar, Bulunduğunuz Konuma Göre Konuşacak

Google Haritalar'a yeni bir özellik geliyor. Google tarafından yapılan açıklamalara göre Haritalar, artık bölgelerin yerel dilleriyle konuşabilecek. Böylelikle kullanıcılar, gitmek...

Firefox, Bildirim Spamlarını Durdurmak İçin Adımlar Atıyor
Firefox, Bildirim Spamlarını Durdurmak İçin Adımlar Atıyor

Mozilla, Firefox'un can sıkan bildirim spamlarını durdurmak için tarayıcı bildirimlerinin işleyişini değiştiriyor. Firefox bildirimleri varsayılan olarak kapatma özelliğine sahip ilk...