Apple'ın Batarya Ömrünü Korumak İçin Geliştirdiği Yöntem

iOS 13'ün tanıtılmasıyla birlikte Apple'ın batarya ömrü konusundaki yeni stratejisi de belli oldu. Makine öğrenme teknikleri kullanılarak oluşturulan yeni bir algoritma sayesinde iPhone'lar, sahiplerinin kullanım şekillerini öğrenecekler ve bataryalarını buna göre şarj edecekler.


Apple'ın WWDC 2019 etkinlikleri devam ederken, kullanıcılar için büyük bir sorun teşkil eden batarya ömrü ile ilgili stratejisi de belli oldu. Buna göre Apple, iOS 13'le birlikte bataryanın daha verimli bir şekilde kullanılabilmesi için dikkat çekici bir özellik getirdi. Bu özelliğe göre bundan sonra iPhone'lar, sahiplerinin kullanım özelliklerini öğrenecekler ve buna göre şarj işlemini tamamlayarak bataryanın eskimesinin önüne geçecekler.

iOS 13'ün bu özelliğini biraz daha detaylandırmak gerekirse; Apple aslında iPhone'ların pilinin daima dolu olmasını istemiyor. Bunun yerine şarjın doğal bir şekilde bitmesine izin veren iPhone'unuz, diğer yandan da ne zaman şarja ihtiyacınız olabileceğini anlayabilecek ve bu zamanlarda da pilini yüzde yüz şarj edecek. Gelişmiş makine öğrenme yöntemleri kullanılarak oluşturulan bu yeni algoritmaya 'Optimize Şarj' ismi verildi. Apple bu yöntemle kullanıcılarına daha uzun bir batarya ömrü sunmayı amaçlıyor.

Apple, iOS 13'ü eylül ayı gibi kullanıcıların hizmetine sunmayı planlıyor. Şu an için sadece geliştiriciler tarafından kullanılan beta sürümün, tüm kullanıcıların hizmetine sunulmasıyla birlikte iOS 13'ün optimize şarj özelliği herkes tarafından test edilebilecek.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Eski Bir Cihaz Olarak Facebook, Instagram, YouTube
Eski Bir Cihaz Olarak Facebook, Instagram, YouTube

Modern dünyanın en çok kullanılan mobil uygulamaları internet öncesi zamanda olsaydı nasıl görünürlerdi? Bu sorunun cevabını grafik sanatçısı Shang Lam çizdiği görsellerle...

EA, 'Star Wars Jedi: Fallen Order' İçin Yeni Bir Tweet Attı
EA, 'Star Wars Jedi: Fallen Order' İçin Yeni Bir Tweet Attı

Electronic Arts, bu hafta oyunun resmi olarak tanıtılmasının ardından yeni oyunu 'Star Wars Jedi: Fallen Order'ın reklamını yapmaya başladı. ...

En iyi arama kaydetme uygulamaları - Android 2020
En iyi arama kaydetme uygulamaları - Android 2020

Android arama kaydetme uygulamaları, akıllı telefonlarla yaptığınız görüşmelerinizi kaydetmek için oldukça işiniAndroid arama kaydetme uygulamaları, akıllı telefonlarla yaptığınız...