İnternet Aleminin Bir Dakikasında Neler Oluyor?

Bu yıl yedinci kez yayımlanan bir rapor, bir dakika içerisindeki internet aktivitelerini gösteriyor. 2019 yılı için yayımlanan rapora göre kullanım artışının en yüksek olduğu uygulamalar Netflix ve Uber. Bu iki platformun da kullanım alanındaki artış yüzde 600 seviyelerinde.


ABD merkezli bir bulut yazılım şirketi olan Domo, her yıl bir rapor yayımlıyor. Yayımlanan rapor, internet aleminin bir dakikasında neler olduğunu gözler önüne seriyor. Yayımlanan rapora göre son bir yılda internet üzerinden yapılan işlemler, dakikada yüzde 9 oranında artış göstermiş durumda. Bu da internet kullanımının son bir yıl içerisinde biraz daha arttığını gösteriyor.

Domo, bu raporunu yedinci kez yayımlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şirketin CEO'su Josh James, rapora göre bazı uygulamaların popülaritesinin düştüğünün gözlemlenmesine rağmen, internetin her geçen gün daha fazla kullanıldığını söyledi. 

İşte, bu yıl yedincisi yayımlanan internet dünyasının bir dakikalık işlemleri raporu:

internet

Geçtiğimiz yıla oranla 2019 yılının parlayan yıldızının Netflix olduğunu açıklamak gerekiyor. 2018 yılına göre kullanım oranı yüzde 614 oranında artan Netflix platformunda, bir dakika içerisinde 694.444 saatlik yayın gösteriliyor.

2019 yılının parlayan yıldızlarından bir diğeri ise Uber. Geçtiğimiz yıla oranla kullanım oranı yüzde 603 artan Uber'de, bir dakika içerisinde 9.772 yolculuk yapılıyor.

Domo'nun verilerine göre ayrıca her dakika 511 bin tweet atıyoruz, Instagram'da ise 55.140 gönderi paylaşıyoruz. Instagram'ın kullanım sıklığı, 2018 yılına göre yüzde 12'lik artış görülüyor. 

Araştırmanın dikkat çekici sonuçlarından bir tanesi de internet kullanımı. Rapora göre sadece ABD'de bir dakika içerisinde 4.416.000 gigabayt internet tüketiliyor. Bu değer, geçtiğimiz yıla göre internet kullanımının yüzde 41 arttığını gösteriyor. Bu istatistiği dünya geneline vurduğumuz zamansa bir dakika içerisindeki internet tüketiminin bir hayli yüksek olduğunu anlamak mümkün.

İnternet kullanımının artmasıyla birlikte popüler uygulamaların da kullanımlarında artışlar gözleniyor. Ancak e-posta gönderimlerinin oranının 2014 yılına göre yüzde 8 oranında azaldığını görmek mümkün. Dünya genelinde bir dakika içerisinde gönderilen e-postaların sayısı ise 188 milyon civarında.

Domo'nun yayımlamış olduğu bu raporun PDF şekline erişmek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.




Spotify Premium Üyelik Fiyatları - 2020
Spotify Premium Üyelik Fiyatları - 2020

Dünyanın en popüler müzik uygulaması Spotify, ücretli üyelik paketlerine zam yaptı. Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar ile bireysel, öğrenci ve aile paketlerinin...

Steam'de 11 TL'ye Satılan Oyun Ücretsiz İndirmeye Sunuldu
Steam'de 11 TL'ye Satılan Oyun Ücretsiz İndirmeye Sunuldu

Steam'de 11 TL'ye satılan korku oyunu The Fan, resmi sitesi aracılığıyla ücretsiz olarak dağıtılıyor. ...

Türksat 5A uydusunun fırlatılması için geri sayım başladı 2020
Türksat 5A uydusunun fırlatılması için geri sayım başladı 2020

Türkiye, uzayda yeni bir sıçrama daha yapmak için geri sayıma geçti. Türksat 5A uydusu için hazırlıklar bir müddettir devam ediyordu. Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli...