Microsoft, Gizlilik Modunda Gerçek Bir Gizlilik Sağlayacak

Chrome tarayıcısının gizli modu, kullanıcıların ziyaret ettiği web sitelerinin ana Chrome uygulamasında görünmeyeceği göreceli bir gizlilik. Bunun bazı durumlarda düşünüldüğü kadar gizlilik sağlamadığı biliniyor. Microsoft, bu sorunun çözülmesine yönelik bir çalışma gerçekleştiriyor.


Microsoft'un Chromium'a yaptığı yatırım göz önüne alındığında, şirketin yeni Edge tarayıcısında kullanıcı gizliliğini korumak adına çalıştığı anlaşılıyor. Bu gizlilik, yazdıklarınızın tamamen özel olmasını sağlayabilir.

Windows 10'da bir yazım tahmini özelliği bulunuyor. Bu özellik ile bazı durumlarda yazılan veriler tahmin özelliğinden geçiririliyor. Bu da kullanıcı gizli modda bile olsa yaptıklarının izlerinin kalmasına neden oluyor. Microsoft, bu durumu değiştirmeyi umuyor.

Bahsedilen özellik, şu anda devam eden bir çalışma. Bu yüzden yakın bir zamanda göremeyeceğimiz anlamına geliyor. Yine de Microsoft'un bu konuda çalışma yaptığını görmek güzel.

Chromium tabanlı Edge tarayıcısına gelmesi beklenen özelliğin, aynı zamanda dünyanın en çok kullanılan Chrome tarayıcısına da gelmesi bekleniyor.




Huawei Nova 5i'nin Geekbench Sonuçları Ortaya Çıktı
Huawei Nova 5i'nin Geekbench Sonuçları Ortaya Çıktı

Huawei'nin P20 Lite'ın 2019 yılında bir kez daha piyasaya süreceği yeni modeli Huawei Nova 5i, Geekbench testlerinde ortaya çıktı. Tek işlemcili testlerde 1538 puan alan Huawei Nova 5i, çok...

Steam Fiyatı 10 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu
Steam Fiyatı 10 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

Valve'ın Steam platformunda 10 TL olan Last Horizon isimli oyun, indiegala platformunda ücretsiz oldu. ...

Instagram'da Bazı Kullanıcıların Milyonlarca Takipçisi Gitti
Instagram'da Bazı Kullanıcıların Milyonlarca Takipçisi Gitti

Aralarında Ariana Grande ve Selena Gomez gibi milyonlarca takipçisi olan bazı hesaplar çok büyük sayıda takipçi kaybetti. Instagram, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sorunu...