Vivo'nun Funtouch OS 9.1'i 17 Eylül'de Çıkacak

Akıllı telefon üreticisi Vivo, önümüzdeki günleri oldukça dolu dolu geçirecek gibi görünüyor. Şirket, piyasaya süreceği iki telefonun yanı sıra işletim sistemi Funtouch OS 9.1’i de kullanıcılarına sunacak.


Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo’nun önümüzdeki günlerdeki takvimi oldukça dolu gözüküyor. Şirket, 16 Eylül’de Şangay’da amiral gemisi akıllı telefonu NEX 3 5G telefonunun tanıtımını gerçekleştirecek. Ondan sonraki hafta 20 Eylül’de ise V17 Pro kullanıcıların karşısına çıkacak. Ayrıca Funtouch OS’un yeni sürümü de bu iki telefonun çıkış tarihleri arasında çıkışını gerçekleştirecek.

Paylaşılan videoda Funtouch OS 9.1’in tanıtımı yapılıyor ki yukarıda bahsettiğimiz iki akıllı telefonun kutusundan bu işletim sisteminin yeni versiyonuyla gelmesi oldukça muhtemel.

Sofistike görünüş

Videoda yer alan yazı Çince olsa da kabaca çevirisine bakıldığında “fazla dekore ve fazla basit değil” gibi bir anlamı çıkıyor. Bunun üzerinden gidecek olursak Vivo’nun daha sofistike bir görünüş üzerinde çalıştığını söyleyebiliriz.

Funtouch OS, sürümlerini numaralandırmalar üzerinden yürütüyor. Funtouch OS 10’un Android 10 ile ilintili olacağı yönündeki haberleri düşünürsek 9.1 sürümü için Funtouch OS 9’un üstüne bazı küçük güncellemeler yaptığı sonucuna varabiliriz. Mart ayında yapılan son güncelleme cihazlara 72 yeni özellik, 55 farklı optimizasyon, 263 arayüz geliştirmesi, daha basit ve güzel bir arayüz, daha akıllı ve kullanıcı dostu kullanıcı deneyimi sunmuştu.

Funtouch OS 9.1’in devrimsel yenilikler getirmemesi durumunda ilginin tamamen tam ekranlı üst segment donanıma sahip NEX 3’e kayacağını söylemek pek de yanlış olmaz. Tam olarak neler olacağını görmek için önümüzdeki haftayı beklememiz gerekiyor.




Bir Apple Mail Hatası Veri Kaybına Sebep Oluyor
Bir Apple Mail Hatası Veri Kaybına Sebep Oluyor

E posta hesaplarımızdaki mesajlar özellikle iş dünyasında yer insanlar açısından oldukça önemli. Görünüşe göre Apple Mail kullanıcıları, veri kaybına sebep olan bir hatayla...

WhatsApp iOS Sürümüne 'Çağrı Bekletme' Özelliği Geldi
WhatsApp iOS Sürümüne 'Çağrı Bekletme' Özelliği Geldi

WhatsApp'ın iOS platformu için sunulan kararlı sürümü güncellendi. Yeni sürüm, WhatsApp'a çağrı bekletme özelliğinin yanı sıra bir süre önce beta sürümde sunulan grup ayarlarını...

En İyi Akıllı Telefonlar - 2019
En İyi Akıllı Telefonlar - 2019

Akıllı telefon piyasasındaki onlarca üretici, her yıl belki de yüzlerce telefon piyasaya sürüyor. Bu akıllı telefonlardan bazıları hepimizin bildiği gibi “amiral gemisi” sıfatıyla...