Xperia 2’nin Teknik Özellikleri ve Tasarımı Ortaya Çıktı

Sony, yeni gözdesi olan Xperia 2'yi önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan IFA 2019 kapsamında tanıtmayı planlıyor. Ancak etkinliğe daha bir hafta varken cihazın pek çok teknik özelliği ve tasarımı ortaya çıktı.


Mobil sektöründe bir türlü beklediği ivmeyi yakalayamayan Sony, bu yılın başlarında MWC 2019 kapsamında Xperia 1 akıllı telefonunu duyurmuştu. 6,5 inçlik dev bir ekran ve 3’lü arka kamera kurulumuyla oldukça dikkat çeken amiral gemisi, şimdilerde yerini halefi olan yeni bir modele bırakmaya hazırlanıyor.

Bugün ortaya çıkan bir sızıntı ise henüz resmi olarak tanıtılmamış yeni modelin pek çok özelliğini ortaya çıkardı. Aktarılan bilgilere göre Sony Xperia 2 olarak adlandırılmayacak olan yeni model, 6,1 inç 21: 9 ekran/gövde oranına sahip bir ön panel birlikte karşımıza çıkacak.

Sony Xperia 2 Tasarım

6 Eylül’de Berlin’de gerçekleştirilecek olan IFA 2019 kapsamında duyurulması beklenen yeni modelin, önceki modelde de yer alan 4K ekran desteğini sağlayıp sağlamayacağı ise henüz bilinmiyor. Tasarımına baktığımızda ise cihazın oldukça uzun olduğunu, çerçevelerinin yeni moda cihazlara göre daha kalın olduğunu ve çentiksiz bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Gücünü Snapdragon 855 ya da 855 Plus’tan alacak olan bu cihaz, 6/8GB RAM ve 128GB dahili depolamaya olanak olacak. Ayrıca sızan basın görüntülerine göre cihazda, üçlü kamera kurulumu da (birincil kamera + ultra geniş açı + telefoto) yer alacak.

Sony Xperia 2 Arka Tasarım

Cihazın; siyah, lacivert ve koyu kırmızı tasarıma sahip modellerle tanıtılması bekleniyor. Bunların yanı sıra Xperia 2’nin tasarımına, cihazın yan paneline monte edilmiş bir parmak izi sensörü ve fotoğrafçılığı kolaylaştırması için özel olarak tasarlanmış bir kamera deklanşörü eşlik edecek.

Sony Xperia 2 özellikleri:

  • 6/8GB RAM
  • 128GB dahili depolama
  • 21: 9 oranlarında 6,1 inç Full HD+ veya 4K OLED ekran
  • Yana monte edilmiş parmak izi sensörü
  • Kamera deklanşörü için özel bir düğme
  • Snapdragon 855 veya Snapdragon 855+
  • Üçlü arka kamera kurulumu

Sony'nin bu akıllı telefonu IFA Berlin 2019'da tanıtması bekleniyor. Son olarak, Xperia 2’nin fiyatının ne olacağı konusundaysa henüz bir bilgi bulunmuyor.




PlayStation 5'in Geliştirici Kiti, İlk Kez Görüntülendi
PlayStation 5'in Geliştirici Kiti, İlk Kez Görüntülendi

Sony'nin PlayStation 5 için geliştirdiği geliştirici kiti, ilk kez ortaya çıktı. Sızdırılan fotoğraf, geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan PlayStation 5 patentinin gerçek bir halini...

Amazon Echo Show cihazları Netflix için destek alıyor 2020
Amazon Echo Show cihazları Netflix için destek alıyor 2020

Google Nest Hub ve Nest hub Max’in , Amazon’un akıllı ekran serisi olan Echo Show Netflix’i desteklemesinden beş ay sonra aynı şeyi yapıyor . İlan bugün erken...

Telefonunuzdan Acilen Kaldırmanız Gereken 10 Çeşit Uygulama
Telefonunuzdan Acilen Kaldırmanız Gereken 10 Çeşit Uygulama

Mobil uygulama dünyasında çok fazla seçenek var, bu seçenekler gün geçtikçe artıyor. Eğer cihazınızın sağlığını, verilerinizin güvenliğini gözetiyorsanız bazı kategorideki...