Türkiye'deki Depremleri Işık Hızında Haber Veren Uygulama

Türkiye'deki depremleri daha detaylı bir şekilde gözlemlemenin yanı sıra geri bildirim vererek araştırmalara katkı sağlama imkanını kullanıcılarına sunan Deprem Bilgi Sistemi isimli uygulama yayınlandı.


Türkiye, konumu itibarıyla bir deprem bölgesi olarak adlandırılıyor ve ülkemizde depremler sıklıkla yaşanıyor. Gerek depremlerin takibi gerek erken uyarı ve güçlendirme konusunda çalışmalar düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, yeni bir mobil uygulama yayınladı.

Deprem Bilgi Sistemi isimli uygulama, hem Android hem de iOS platformlarda indirilebilir durumda. Uygulamayı indiren kullanıcılar, Türkiye ve yakın çevresinde gerçekleşen depremler hakkında bilgi alabilecek ve Türkiye'nin depremsellik tarihinin verilerine de ulaşabilecek. Kullanıcılar aynı zamanda bulundukları konumda daha önceden meydana gelmiş depremleri de görüntüleyebilecek.

deprem uygulaması

Tüm bunların yanı sıra uygulama, kullanıcıların geri bildirim vermesine de olanak sağlıyor. Deprem Bilgi Sistemi isimli uygulama elektronik cihazlarında yüklü olan kişiler, depremi nasıl hissettiklerine dair Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne bilgi verebiliyor. Bu sayede depremin nereye ne kadar hasar verdiğinin tespiti de daha kolay hale geliyor.

mobil uygulama

Hem bilgi alabileceğiniz hem de bilgi verebileceğiniz Deprem Bilgi Sistemi isimli uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Samsung'dan Katlanabilir iPhone Açıklaması
Samsung'dan Katlanabilir iPhone Açıklaması

Samsung'un Tasarım ve İnovasyon müdürü, Apple'ın katlanabilir iPhone modeli üzerine bir açıklama yaparak kendileri gibi çift ekranlı değil, dışa doğru katlanan tek ekranlı bir model...

Kredi kartı olmadan Google Play'de uygulama satın almanın 3 yolu
Kredi kartı olmadan Google Play'de uygulama satın almanın 3 yolu

Yeni bir android akıllı telefon satın aldınız ve on binlerce uygulama ve oyuna ev sahipliği yapan Google Play StYeni bir android akıllı telefon satın aldınız ve on binlerce uygulama ve...

Yerli Otomobil TOGG için bir yılda neler yapıldı? 2020
Yerli Otomobil TOGG için bir yılda neler yapıldı? 2020

Türkiye’nin Otomobili Teşebbüs Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli otomobil, sahip olduğu akıllı teknolojiler ile bir otomobilden daha fazlasını vadediyor. Bursa’nın Gemlik...