MSI, DDR4 RAM'leri 5,9 GHz Hızında Çalıştırarak Rekor Kırdı

Donanım dünyasında bilgisayar bileşenlerini belirli ayarlar yaparak üreticisi tarafından belirlenmiş frekansını aşma işlemi oldukça sık gerçekleştiriliyor. Bu girişimlerden bir tanesi de MSI'dan geldi. Bir MSI çalışanı DDR4 belleğin frekans hızını 5,9 GHz'e sabitlemeyi başardı.


MSI bünyesinde çalışan “overclocker” (Bilgisayardaki bir bileşeni, belirli ayarlar yaparak kendisi için belirlenmiş saat frekansının üzerinde çalıştırılması işlemini gerçekleştiren kişi, hız aşırtan kişi) Kovan Yang, Kingston’ın RAM kitini kullanarak, yeni DDR4 bellek frekans hızını 5,9 GHz’e çıkarmayı başardı.

Şu an için hız tahtında oturan ise G.Skill’in Trident Z Royal RAM’ini alaşağı eden Kingston’ın HyperX Predator belleği. En iyi on DDR4 hız aşırtmasının en azından 6 tanesi G.Skill belleği tarafından gerçekleştirildi ki bu sayı en iyi 20’ye bakıldığında 16’ya kadar da çıkıyor.

HyperX Predator

MSI yaptığı açıklamada “Hiç şüphesiz ki MSI’ın eşsiz ve patentli DDR4 Boost teknolojisi, iyi tasarlanmış MSI MPG Z390I Gaming Edge AC ana kartıyla, hız aşırtma performansını domine ediyor. Ek olarak bu, HyperX Predator DDR4 bellek ile yaptığımız takımlaşma ile ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Bu tarz işlemlerde her zaman yapıldığı gibi bu hız aşırtma girişiminde de sıvı nitrojen faktörü işin içerisine girdi. Tabii ki bu hızlara ulaşabilmek için bu tarz soğutma işlemlerine başvurmak kaçınılmaz. En hızlı hava soğutmalı DDR4 kiti ise G.Skill ve Corsair tarafından sunulan bir çift DDR4-4800.

Tabii ki bunların hiçbiri pratik değil. Hız aşırtma işlemleri yapanların RAM’lerin sınırlarını zorlamaları da ısının büyük oranda azaltılmasıyla gerçekleşiyor. Şu an için merakla beklenen şey ise ilk olarak hangi belleği 6 GHz’e ulaşacağı.




Mortal Kombat 11'e Üç Kişilik Yeni Bir Oyun Modu Gelecek
Mortal Kombat 11'e Üç Kişilik Yeni Bir Oyun Modu Gelecek

Tüm zamanların en iyi dövüş oyunlarından biri olan Mortal Kombat, çok yaın zamanda yeni bir oyun moduna kavuşacak. Oyun modu sayesinde üç kişilik ekipler halinde dövüşülebilecek. ...

Gmail'e karanlık mod seçeneği geldi: 5 adımda yapın
Gmail'e karanlık mod seçeneği geldi: 5 adımda yapın

Gmail kullanıcıları Android 10 ile yeni bir özelliğe kavuştu. Dünyanın en çok kullanılan e-posta uygulamalarındaGmail kullanıcıları Android 10 ile yeni bir özelliğe...

LG, FaceID'den Daha İyi Dediği 3B Ön Kamerasını Tanıtacak
LG, FaceID'den Daha İyi Dediği 3B Ön Kamerasını Tanıtacak

LG’nin yeni 3 boyutlu ön kamerası, artırılmış gerçeklik, her ışıkta daha iyi özçekim gibi özelliklere sahip olacak. ...