Üniversite okumayı planlayan ya da hâlihazırda eğitimine başlamış pek çok genç, üniversitede geçirdiği zaman içerisinde ihtiyacı olan pek çok şeyi akıllı telefonlarını kullanarak halledebiliyor. Yine de bu uygulamaların kullanımı, tahmin edilen kadar çok değil. Yeterince iyi donatılmış bir telefon, üniversitede gerçekten de yardımcı olabiliyor.
Webtekno usulü üniversite oryantasyonumuza hoş geldiniz. İşte size çok yardımı dokunacak uygulamalar.
Hemen her üniversitenin kendi uygulaması var. Bu uygulamalar; ders içeriklerine bakmak, sınıfınızı görmek, okulun bilişim servislerine ulaşmak için oldukça yardımcı olacaktır.
Otobüs, tren, banliyö, vapur... Hepsinin bir saati ve bir güzergahı var. Size yardımcı olabilecek, belediyleler tarafından yayınlanmış uygulamalar bulunuyor. Edinip kullanın. Özellikle aktarmanın çok yapıldığı büyük şehirlerde bekleme süreleri yüzünden yolunuzu kısaltabilirsiniz.
Üniversitede birinden not istediğinizde size sayfaların fotoğrafını çekip gönderecektir. Siz de muhtemelen aynı şeyi yapacaksınız. O fotoğrafları okumak zordur. Görüntü kaliteleri ve gölgeler de okunmalarını zorlaştırır. Onun yerine CamScanner ile tararsanız fotoğrafları düzeltmek, yazıları netleştirmek ve notları .pdf formatında iletmek en fazla 30 saniye daha harcamanıza neden olacaktır. İşi kolaylaştırır, insana "Helal olsun” dedirtir.
Tahtadaki yazıların fotoğrafını çektiğinizde okunabilir bir fotoğraf elde etmenizi sağlayan bir uygulamadır. Çektiğiniz görüntüyü .pdf yapabilir, Word ya da Powerpoint’e atabilirsiniz. Tahtanın fotoğrafını çekmeden önce hocalarınıza sormayı unutmayın, bazı hocalar bu durumu hoş karşılamaz. Benzer şekilde derste ses kaydı alan uygulamalar da var ancak kanunen onların kullanımı biraz garip bir konu olduğu için hiç girmiyoruz.
Dünya çapında sizinle aynı derslerden sorumlu insanlarla soru bankalarını, quizleri, notları vb. öğrenme elemanlarını paylaşabilmenizi sağlayan, sosyal medyamsı yapıya sahip bir uygulamadır. Özellikle dil sınavlarına, MCAT, GMAT, LSAT gibi sınavlara girmeyi düşünüyorsanız çok işinize yarar. İşletme öğrencisiyseniz TCY Exam Prep adlı android uygulamasını da bonus olarak bırakalım (Başka alanlarda benzer uygulama biliyorsanız yorumlarda paylaşabilirsiniz.)
En yakın arkadaşlarınızla haberleşme ve birbirinizi bulmak için kullanabileceğiniz bir uygulama. 560345 tane mesajlaşma özellikli uygulama varken neden bu? Partide kaybolan, gezmeye giderken başka tarafta kalan arkadaşlarınızı toplamanıza yarayabilir. Bir de kendinizi güvende hissetmediğiniz durumlarda, örneğin gece kaldığınız yere tek başınıza dönüyorsanız çemberinizdeki arkadaşlarınıza tek tuşla konum bilginizi paylaşabiliyorsunuz. Circle of Six Android Türkiye mağazasında olmadığı için muadili olan bSafe'i kullanabilirsiniz.
O kalın, büyük ve pahalı Oxford sözlüğünün bedava, az megabayt ve telefonda bulunanı. Arama kısmı da var, sayfaları tek tek çevirmenize gerek yok.
Ödevlerinizi planlamaya, derslerinizin takibini tutmaya, testlerinizi, sınavlarınızı ve projelerinizi takip etmeye yarar. Zaman yönetimi uzmanı değilseniz bu ücretsiz uygulama, beklediğinizden çok daha fazla işinize yarayacaktır.
Yabancı dil öğrenmek istiyorsanız mutlaka bir şans vermeniz gereken bu uygulama sayesinde her yerde pratik yapmanız mümkün. Adım adım dil çalışmaları için ideal bir uygulama.
Üniversiteler, akademik kurumlardır ve sizden araştırma yapmanızı, verilen bilginin üstüne koymanızı ister. Okuduğunuz yazı ya da makale ile ilgili yorumları, incelemeleri görmenizi ve alıntılanmaları sergileyen bu uygulama, pek çok çalışmada oldukça faydalı oluyor.
Üniversitede hesap makinesi kullanmayı gerektiren pek çok bölüm var. Hesap makineleri cebimize girmiş olsa da telefonlara gömülü bir bilimsel hesap makinesi yok. O yüzden de RealCalc var. Yine de ayrı bir bilimsel hesap makinesi de alın, zira sınavlarda akıllı telefon kullanamazsınız. Bu uygulama, iOS'ta yok; iPs'ta muadili olan scientific Calculator S+ bulunuyor.
Ay sonunu nasıl getireceğini kestiremeyenler için faturalarının, hesaplarının ve genel olarak maddi mal varlıklarının takibini tutmayı sağlayan bir uygulama.
Üniversitede illa grup çalışmaları yapmanız gerekiyor. Grubunuz iyiyse sorun yok ancak kötüyse iş başa düşüyor. Ortak iş yapmayı kolaylaştıran bir uygulama olan Trello, herkesin yaptığı çalışmayı anlık olarak paylaşabileceği ve kişilerin etkileşime girebileceği bir ortam yaratıyor.
Hem ilgilendiğiniz konularda haberlere ulaşabilirsiniz, hem de arada bir kafa dağıtırsınız. Herkes 12. kattan aşağı karpuza gömülü telefon atmıyor.
Sizin de listede olmasını istediğiniz, tavsiye edeceğiniz uygulamalar var mı? Varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Bu uygulamaları kullanmanız elbette ki şart değil ve her uygulamanın yerine size daha uygun bir alternatif bulabilirsiniz. Önümüzdeki dönemde herhangi bir seviyede eğitimine devam edecek tüm arkadaşlara şimdiden başarılar diliyoruz.
Geçen ay, redmi açıkladı redmi Not 9 4G , redmi Not 9 5G ve redmi Not 9 Pro 5G Çin’de. Redmi Note 9 4G’nin bir varyantı POCO M3 olarak resmiyet kazandı ve diğer...
Apple, eski nesil iPhone ve iPad’lerin sorunlarını düzeltmek için yeni bir güncelleme yayınladı. Apple, güncellemeyi resmî sitesinden duyurdu. ...
Apple, Android kullanıcılarını sevindirerek Apple Music uygulamasına Chromecast desteğinin geleceğini duyurdu ...