Apple, iPhone'unu Düşürenler İçin Yeni Bir Patent Aldı

Apple, cam-metal tasarım yüzünden iPhone'unu sürekli olarak elinden düşüren kullanıcıları memnun edecek yeni bir patent aldı.


Son iki yıl içinde tanıtılan herhangi bir iPhone modeli aldıysanız metal çerçevelere ve cam bir gövdeye sahip olduğunu görmüşsünüzdür. Bu tasarım, cihazların fazlasıyla şık bir görünüme sahip olmasını sağlasa da cam gövde, yuvarlak hatlı metal çerçevelerle birleştiğinde oldukça kaygan bir akıllı telefon ortaya çıkıyor.

Görünüşe göre bu durum Apple’ı da rahatsız etmiş durumda. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO), Apple Inc. tarafından başvurusu yapılan 51 patenti belgeledi. Bu patentlerden en fazla dikkat çekenlerinden biri, şirketin yeni arka panel tasarımı için başvurusu oldu.

Patente göre Apple, yeni iPhone’ların arka panelinde daha mat bir görünüme sahip, fazla kaygan olmayan bir yüzey kullanabilir. Patent belgelerinde yazana göre dokulu yüzey, hem cam panelin üzerine hem de polimer-cam yapının üzerine uygulanabilir. Dolayısı ile iPhone’ların hem mat hem de cam görünümlü bir tasarımla gelmesi mümkün olabilir.

Alınan her patentin gerçek bir ticari üründe kullanılacağının garantisi yoktur. Bununla birlikte cam-metal tasarımlı telefonların kolaylıkla elden kayıp düştüğü kullanıcılar tarafından fazlasıyla dillendirilen bir konu. Apple, dokulu yeni arka panel teknolojisi ile gelecek iPhone modellerinde bu sorunun önüne geçebilir.




Sony’nin 100 KM Menzilli İlk IoT Çipleri Tanıtıldı
Sony’nin 100 KM Menzilli İlk IoT Çipleri Tanıtıldı

Sony, hızlı giden araçlarda da kullanılabilecek, 100 kilometreden fazla menzile sahip nesnelerin interneti çiplerini tanıttı. ...

IBM: Yapay Zeka, Yaratıcı İnsanlara Olan İhtiyacı Artıracak
IBM: Yapay Zeka, Yaratıcı İnsanlara Olan İhtiyacı Artıracak

Yapay zeka hakkındaki genel kanı, insan çalışanlara olan ihtiyacı azaltacağı yönünde; ancak IBM ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından yapılan bir araştırma, resmedilen...

Samsung Galaxy S10'u Ön Siparişle Alanlara Fortnite Hediyesi
Samsung Galaxy S10'u Ön Siparişle Alanlara Fortnite Hediyesi

Samsung, Galaxy Note9 ile başlayan Epic Games ortaklığını Galaxy S10 ile sürdürmeye devam ediyor. ...