Görme Engellilere Yardım Etmek İçin Geliştirilen Uygulama

Be My Eyes isimli bir uygulama sayesinde akıllı telefonlarınızı kullanarak görme engellilere yardımcı olabilirsiniz. Mobil teknolojinin günlük hayatımıza olan faydalarına açık bir örnek olan uygulama ile görme engelli kişilerin 'gözü' olabilirsiniz.


Akıllı telefonların yaygınlaşması, her geçen gün on binlerce yeni uygulamanın piyasaya sürülmesine neden oluyor. Pek çok kategoriye ayrılmış olan bu mobil uygulamalar, kimi zaman farklı amaçlara hizmet ederken kimi zamansa fazlasıyla iyi amaçlara hizmet edebiliyorlar. Bu kez görme engelliler için geliştirilmiş olan bir uygulamayı sizlerle paylaşacağız. Uygulamanın adı; "Be My Eyes".

Bu uygulamanın konusu, görme engelli insanlar. Görme engelli insanlar bu uygulamaya üyelik açıyorlar ve ihtiyaç duydukları zamanlarda uygulamaya çağrı gönderiyorlar. Bu çağrı,o  an için yardıma ihtiyaç duyan görme engelli kişinin konum ve anadilini göz önünde bulundurarak, gönüllü olarak uygulamaya katılmış olan insanların telefonlarına bildirim gönderiyor. Bildirimi ilk yanıtlayan gönüllü, canlı yayınla görme engelli kişiye bağlanıyor ve sorun ne ise birlikte çözülüyor.

İlk kez 2015 yılında piyasaya sürülen bu uygulama bugün, 130 binden fazla görme engelli kullanıcıya ve 2 milyondan fazla gönüllüye sahip. 

Bu uygulama ile görme engelli bir insana doğru otobüse binmesi, paralarını doğru tanımlaması ve kaybettiği bir eşyayı bulması gibi pek çok alanda yardımcı olabilirsiniz. Unutmayınız ki her birimiz birer engelli adayıyız.

Uygulamayı aşağıda bulunan bağlantıları kullanarak, kendi platformunuz için gelşitirilmiş olan sürümünü indirebilirsiniz.




Fornite, Dolandırıcıların Yeni Kara Para Aklama Alanı Oldu
Fornite, Dolandırıcıların Yeni Kara Para Aklama Alanı Oldu

Son zamanların en popüler oyunu olan Fornite'ın oyun içi para birimi olan V-Bucks, dolandırıcıların yeni kara para aklama yöntemlerinden biri olmuş durumda. Kötü haber ise oyunun...

Google, Kullanıcı Verilerini Otomatik Olarak Silecek
Google, Kullanıcı Verilerini Otomatik Olarak Silecek

Google tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki haftalarda yayınlanacak bir özellik ile birlikte kullanıcı verileri otomatik olarak silinebilecek. ...

Sagopa Kajmer Albümleri 2021
Sagopa Kajmer Albümleri 2021

Sosyal medya’da bir çok kişinin paylaştığı melankolik ve özlü sözlerin sahibi sagopa kajmerdir. İle ilgili çıkan suallere albümlerinde yanıt veren Yunus abimiz, Bazı vakit...