Huawei P30 Pro'dan Rekor DxOMark Puanı

Huawei’nin duyurduğu yeni amiral gemisi P30 Pro, DxOMark testinden çok sağlam bir puan almayı başardı.


Huawei, geçen sene P20 Pro ile çıkardığı 3 arka kameralı telefon trendiyle büyük ses getirmiş, satışlarda da son derece büyük başarı yakalamıştı. Bu başarısını sorunsuzca devam ettirmek isteyen Çinli teknoloji devi, P30 Pro’nun kamera performansı ile de çok ses getirecekmiş gibi görünüyor.

Huawei’nin yeni canavarı P30 Pro, DxOMark’ta karşımıza çıktı. Fotoğrafta 119 puan, videoda ise 97 puan alan telefon, toplamda 112 puan alarak DxOMark testlerinde birinci sıraya oturdu. Bu başarısının ardında donanımsal olarak eklenen 5x optik zoom’a ek olarak yazılımsal olarak da güçlendirilen fotoğraf çekme başarısı yer alıyor. Huawei, bu puanla 109’ar puanla 2. ve 3. sırada olan Huawei Mate 20 Pro ve P20 Pro’yu da geride bıraktı.

Huawei P30 Pro’nun arka tarafında 3 kamera yer alıyor. Bu kameralar; f/1.6 diyafram değerine sahip 40 MP birincil kamera, f/2.2 diyafram değerine sahip 20 MP geniş açı kamerası ve f/3.4 diyafram değerine sahip 8 MP telefoto lens olarak karşımıza çıkıyor. Bu 3 başarılı lens üzerine yapay zeka ile desteklenmiş yazılım da girince karşımıza gerçekten başarılı bir performans çıkıyor.

Peki, Huawei’nin yeni duyurduğu canavar, nasıl bu kadar yüksek DxOMark puanı almayı başardı, gelin birlikte bakalım:

Huawei P30 Pro’nun Fotoğrafta Başarılı Olduğu Noktalar

  • Normalde görmeye alışık olduğumuz 2 ve 3x optik zoomların aksine 5x optik zoom ile gelen P30 Pro, bunun dışında “Field-of-view fusion” isimli özelliği ile zoom özelliğini algoritmayla da destekliyor.

 

  • Otomatik odaklama konusunda son derece hızlı olan P30 Pro, anı yakalamak isteyenler için de doğru tercihmiş gibi gözüküyor.
  • P30 Pro, düşük ışıkta da sağlam pozlama yakalamayı başarıyor. Akıllı telefon kameralarının asıl sorununun düşük ışık olduğu düşünülürse, bu özellik son derece önem kazanıyor.

  • Huawei, bu kadar kaliteli lenslerle donattığı P30 Pro için sağlam bir flaş eklemeyi ihmal etmemiş. Flaşla çekimlerde de iyi sonuç veren P30 Pro, doğallığı korumayı hedefliyor.
  • Son dönem mobil fotoğrafçılığın en çok konuşulan özelliğinden biri olan Bokeh efekti, P30 Pro ile daha iyi derinlik tahmini ve detay sunuyor.

Huawei P30 Pro’nun Videoda Başarılı Olduğu Noktalar

  • P30 Pro, video konusunda renk düşmelerine sebep olan stabilizasyon sorunları yaşamıyor.
  • Sahne değişikliklerinde yeni odaklama konusunda son derece başarılı lenslere sahip.

  • Parlak ışık ve iç mekanlarda ISO değerlerini iyi kontrol ederek, en doğru ayrıntıyı yakalamayı hedefliyor.

P30 Pro’nun Kamera Konusunda Başarısız Olduğu Noktalar

  • Dışarıda çekim yaparken özellikle gökyüzü renginin doğal olmayan bir görüntüsü var. Bu durum, yapay zekanın fotoğraflara çok müdahale ettiğini bizlere gösteriyor.
  • Uzun menzilli zoom görüntülemelerinde köşeler yumuşayabiliyor.
  • Özellikle video çekimlerinde düşük ışıkta film greni oluşturabiliyor.
  • Video kaydı sırasında fps hızı değişebiliyor.

Huawei P30 Pro, halefi P20 Pro’dan sonra kamera geleneğini devam ettirmiş görünüyor. Genel anlamda son derece kaliteli fotoğraf ve videolar çeken P30 Pro, akıllı telefon satın alırken kameraya önem veren kişilerin tercih edeceği bir telefon olacak gibi.




Fiyat/Performans Oranı En Yüksek 7 Ekran Kartı
Fiyat/Performans Oranı En Yüksek 7 Ekran Kartı

Oyuncuların vazgeçilmez bilgisayar bileşeni olan ekran kartları, son yıllarda iyice cep yakar hale gelmeye başladı. Bugün sizler için fiyatına oranla en iyi performansı sunan 7 ekran...

Chromium Tabanlı Edge, Windows 7 ve Windows 8 İçin Hazır
Chromium Tabanlı Edge, Windows 7 ve Windows 8 İçin Hazır

Microsoft'un büyük umutlar beslediği Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcısı, eski Windows işletim sistemleri içinde kullanıma sunuldu. Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 7 kullanıcıları,...

Dünyanın İlk Yapay Zeka Destekli Barı, İngiltere'de Açıldı
Dünyanın İlk Yapay Zeka Destekli Barı, İngiltere'de Açıldı

Londra'da bulunan bir bar, kendileri için geliştirilen bir yapay zeka sistemini kullanarak müşterilerin araya karışmalarının önüne geçecek. Bara yerleştirilen bu yapay zeka sistemi,...