Samsung, 12 GB’lık LPDDR5 Mobil DRAM’lerin Üretimine Başladı

Samsung, mobil pazarında 12 GB LPDDR5 mobil DRAM seri üretimine geçen ilk firma oldu. Koreli dev bu DRAM ile birlikte 5G’ye geçişi ve yapay zeka kullanımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.


Son yıllarda mobil cihazlar büyük gelişmelere sahne oluyor. Artık oyun için özel telefonlar, sinema filmlerine uyumlu ekrana sahip telefonlar gibi farklı ve niş alanlara hitap eden ürünler üretiliyor. Haliyle akıllı telefon üreticileri, piyasadan gelen talebi karşılamak için daha gelişmiş bileşenlere ihtiyaç duyuyor. 

Samsung, yeni 12 GB LPDDR5 mobil DRAM’lerin seri üretimine başladığını duyurdu. Böylece bu alanda seri üretime başlayan ilk firma olmayı başaran Samsung, bu DRAM’leri 5G ve yapay zeka çalışmaları için kullanılmaya hazır olarak üretecek. Firma ayrıca bu ayın ilerleyen dönemlerinde 12 GB LPDDR5 paketlerini de üretmeye başlayacaklarını açıkladı. Bu paketlerin her biri, sekiz adet 12 GB çipten oluşuyor. Böylece Samsung, cep telefonlarından beklenen performans ve kapasite artışını sağlayabileceğini umuyor. 

Samsung, daha düşük enerjiyle daha fazla performans sunacak

samsung

Firmanın iddiasına göre yeni çip seti, %30 daha az güç harcayacak ve yeni tasarımı da daha yüksek hızlarda bile daha iyi performans elde edilmesinin yolunu açacak. Ayrıca yeni nesil telefonlar, bu DRAM sayesinde 5G ve yapay zeka teknolojilerinden sonuna kadar yararlanabilecek. 

Samsung, 12 GB LPDDR5 üretimini Güney Kore’deki Pyeongtaek kampüsüne kaydırmayı planlıyor. Firma böylece üretim kapasitesini daha iyi kontrol edebileceğine inanıyor. Son karar ise küresel müşterilerin taleplerine göre belirlencek. 

Samsung, gelecek yıl da 16 GB LPDDR5 üretmeyi ve bu alanda elini iyice güçlendirmeyi amaçlıyor. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Spotify podcast özel için Barack Obama ve Springsteen ekibi 2021
Spotify podcast özel için Barack Obama ve Springsteen ekibi 2021

Bruce Springsteen ve Barack Obama, Spotify için Renegades: Born in the USA isimli bir podcast özel yayınını başlatmak için bir araya geldi . Podcast, ilk ikisi geçen Pazartesi...

Mobil GSuite Kullanıcılarına  Otomatik Oda Önerileri Geldi
Mobil GSuite Kullanıcılarına Otomatik Oda Önerileri Geldi

Google, GSuite kullanıcılarına geçtiğimiz web üzerinden sunduğu otomatik oda önerileri özelliğini artık iOS ve Android uygulamasına da getirdi. ...

Moshi Otto Q Kablosuz Şarj Cihazı İncelemesi: Akıllı Telefonunuz için Şık Bir 10W Şarj Cihazı 2021
Moshi Otto Q Kablosuz Şarj Cihazı İncelemesi: Akıllı Telefonunuz için Şık Bir 10W Şarj Cihazı 2021

Hızlı kablosuz şarj gittikçe daha fazla akıllı telefona doğru ilerlerken, piyasadaki kablosuz şarj aksesuarlarının sayısında bir artış görebiliriz. Bununla beraber, bu kablosuz şarj...