Eski Fotoğraf Makinelerine Uzaktan Kontrol Getiren İcat

Dijital kameraları uzaktan kontrol etmek için çeşitli yöntemler vardır ancak bu yöntemler eski tip analog kameralarda işe yaramaz. Haberimize konu olan icat ise bu durumu ortadan kaldırıyor.


Kullanıcılar tarafından oluşturulan ve yüklenen Kendin Yap (DIY) projelerinde uzmanlaşmış bir internet sitesi olan Instructables, oldukça ilginç bir buluşa daha sahne oldu. Steloherd adında bir kullanıcı, bas-çek türündeki Ricoh GR II dijital fotoğraf makinesi için mekanik bir kablo tasarladı. 

Kızılötesi veya Bluetooth desteği olmadığı için dijital deklanşör düğmesine sahip olmayan Ricoh GR II, söz konusu icat sayesinde uzaktan kontrol edilebiliyor. Alüminyum kablonun bir ucunu, makinedeki deklanşör düğmesinin tam üzerine konumlandıran kullanıcı, diğer uçtaki mekanizmaya basıldığı takdirde üstteki ucun deklanşör tuşuna basınç uyguladığını ve bu sayede uzaktan fotoğraf çekilebildiğini söylüyor.

 Ricoh GR II

Kendin Yap (DIY) projesini hayata geçirmek isteyen diğer kullanıcılar için bir talimat kılavuzu paylaşan Steloherd, ilginç icadını adım adım anlatıyor. Yapım aşamasında 1/4 ″ -20 vida, alüminyum bir kol ve çelik bir yay plakası gibi malzemeler kullanan Steloherd, alet olarak da demir testeresi, matkap, pense ve zımpara kağıdı kullandı. 

kendin yap projesi

Söz konusu icat dışardan gayet basit bir mantığa sahip olmasına rağmen, aslında birçok önemli modifikasyona sahne oldu. Eğer projeyi yapmak gibi bir düşünceniz varsa, buradaki talimatları adım adım takip etmenizde fayda var. Steloherd ayrıca sayfanın altında birkaç ipucu paylaşmayı da ihmal etmemiş. 




LG, Telefonlarının İsimleri Yüzünden Satmadığını Düşünüyor
LG, Telefonlarının İsimleri Yüzünden Satmadığını Düşünüyor

LG, akıllı telefon sektöründeki buhranından kurtulmak için akıllı telefon modellerinin isim stratejisinde değişikliğe gitti. Bu değişiklik, şirketin Kore Patent Ofisi'nin veritabanına...

7. Nesil iPad Ekran ve Batarya
7. Nesil iPad Ekran ve Batarya

Apple'ın popüler tablet serisi olan iPad ailesine bir yeni üye daha ekleniyor. 7. nesil iPad'lerin ekran büyüklükleri 10.2 inç değerine yükseltildi. Fakat konusunda bir değişiklik...

Olmayan İnsanların Yüzlerini Yaratan Yapay Zekanın Sitesi
Olmayan İnsanların Yüzlerini Yaratan Yapay Zekanın Sitesi

Nvidia’nın yeni sitesi thispersondoesnotexist.com’da yapay zeka tarafından yaratılmış, gerçekte olmayan insanların portre fotoğrafları bulunuyor. ...