Dünyanın İlk Çift Ekranlı Dizüstü Bilgisayarı HP Omen X 2S

HP, Omen serisi ürünlerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Oyuncu dizüstü bilgisayarı olacak olan Omen X 2S, temmuz ayında satışa sunulacak. Bu dizüstü bilgisayar, dünyada ilk kez çift ekranlı olarak kullanıcıların karşına çıkmaya hazırlanıyor.


HP, kurumsal ürünlerin yanında Omen serisi ile de oyunseverlerin gönüllerini fethetmeye devam ediyor. Piyasaya sürmüş olduğu pek çok Omen serisi ürünle övgüleri hak eden HP, bu kez de yeni bir dizüstü bilgisayar duyurdu. HP Omen X 2S olarak adlandırılan bu dizüstü bilgisayar, rakiplerine göre çok ilginç bir özelliğe sahip. HP Omen X 2S'in çift ekranı bulunuyor. Bunlardan birincisi dizüstü bilgisayarın ana ekranı, ikincisi ise klavyenin hemen üstünde bulunan ikinci bir ekran. İşte HP tarafından duyurulan ve dizüstü bilgisayar sektöründe yeni bir çağı başlatacak olan Omen X 2S;

Bilgisayarın standart olarak 15 inçlik bir ekranı bulunuyor. Bununla birlikte, kavyenin hemen üst kısmında 6 inç boyutunda bir ekran daha bulunuyor. Bu ekran HD çözünürlüğe sahip ve kullanıcıların oyun oynarken işlerini bir hayli kolaylaştıracağa benziyor. Bu ekranda kullanıcılar, istedikleri farklı bir uygulamayı çalıştırabiliyorlar. Bir yandan oyun oynarken bir yandan da Spotify'da çalan müziğinizi kontrol edebilir, WhatsApp mesajlarını kontrol edebilir ya da dizüstü bilgisayarınıza ait teknik verileri görüntüleyebilirsiniz.

Bu ekranla yapabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil. Oynadığınız bir oyunun belirli bir kısmını bu ekrana yansıtabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse günümüzün en popüler oyunlarından bir tanesi olan PUBG'de, sadece bu haritayı alt ekrana yansıtarak 'Red zone' bölgelerini takip edebilir, sınıra olan mesafenizi doğrudan kontrol edebilir ya da bir yarış oyununda pisti buraya yerleştirebilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarların genelde ortasında görmeye alıştığımız fare kısmının da bilgisayarın sağ tarafına alınmış olması, özellikle oyun oynayan kullanıcılar için fazlasıyla iyi düşünülmüş.

Omen X 2S'in donanım detaylarına gelecek olursak, HP bu konuda da basite kaçmamış durumda. Dizüstü bilgisayar gücünü Intel işlemcilerden alıyor ve ekran kartı olarak da NVIDIA kullanılmış. İki farklı seçeneği olacak olan Omen X 2S'in donanım özellikleri ise şöyle;

  • İşlemci: Intel Core i7-9750H (8 çekirdek, 4.5 Ghz'ye kadar ulaşabilen hız)
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 2070 (8GB GDDR6 256 Bit)
  • RAM: 16 GB
  • Dahili Hafıza: 512 GB SSD

İkinci opsiyonun özellikleri ise biraz daha yüksek;

  • İşlemci: Intel Core i9-9880H (8 çekirdek, 4.8 Ghz'ye kadar ulaşabilen hız)
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 2080 (8GB GDDR6 256 Bit)
  • RAM: 32 GB
  • Dahili Hafıza: 1 TB SSD

Soğutma sisteminde de alışılmışın dışına çıkan HP, bu konuda da özel bir sistem kullandı. Bilindik macunlardan daha farklı olan ve Thermal Grizzly Conductonaut adı verilen bir soğutma sisteminin kullanıldığı dizüstü bilgisayarda, daha iyi bir soğutma hedeflendi. HP cehpesinden yapılan açıklamalarda, bu ürünün normal dizüstü bilgisayarlara oranla saniyede yüzde 28 daha iyi sonuç verdiği belirtildi.

HP'nin temmuz ayında satışa çıkaracağı bu dizüstü bilgisayara sahip olmak isterseniz, yüklü bir ödeme yapmanız gerekiyor. HP'nin Omen X 2S için belirlemiş olduğu ücret, ilk opsiyonu tercih ederseniz 3.200, ikinci opsiyonu isterseniz de 4.500 dolar civarında.




iPhone 6'yı 200TL'ye iPhone X'a Çevirdik
iPhone 6'yı 200TL'ye iPhone X'a Çevirdik

Facebook, Messenger'dan Keşfet Sekmesini Kaldırıyor
Facebook, Messenger'dan Keşfet Sekmesini Kaldırıyor

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook, elindeki mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan Messenger’da tasarım değişikliklerine gidiyor. Şirket,...

AMD'nin Yeni Grafik Yongası Navi 23 Işın İzleme Kullanabilir
AMD'nin Yeni Grafik Yongası Navi 23 Işın İzleme Kullanabilir

AMD’nin “Navi 23” adlı yeni nesil grafik yongasının donanım tabanlı ışın izleme özelliği sunacağı bildiriliyor. Bu, AMD’nin şu anki GPU programında eksik olan önemli bir...