iFixit Bu Sefer iPhone 11 Pro Max'i Parçalarına Ayırdı

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 11 Pro Max, iFixit tarafından parçalarına ayrıldı. Telefonun parçalarını inceleyen iFixit, tamir edilme kolaylığını da puanladı.


iFixit, her yıl yaptığı gibi bu yıl da Apple’ın amiral gemisi cihazında nelerin değiştiğini kendi gözleriyle görmek için en son model iPhone’u, yani iPhone 11 Pro Max’i parçalarına ayırdı. Site, telefonun 4 GB RAM’e, ve 3969 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olduğunu açıklarken, ilk defa bir Max model telefonda L şeklinde batarya kullanıldığını belirtti.

iphone

iPhone 11 Pro Max'in İçinde Neler Var?

“Ayrıca iPhone’da ilk kez, kablosuz şarj bobinine bitişik olan ikinci bir pil bağlantısı var, Apple’ın buradaki amacı ne, anlamış değiliz” diyerek sözlerine devam eden iFixit, ilginç bir içerikle karşılaştığını söyledi. iFixit, öne sürdüğü bu ilave pil bağlantısının, telefon henüz piyasaya çıkmadan önce yer alan bazı dedikodularla alakalı olabileceğini belirtti. Samsung’un Galaxy telefonlarında olduğu gibi AirPod’ları da bu şekilde ikili şarj etme özelliğinden yararlanabileceği hakkında bazı söylentilerin olduğu biliniyor. Ancak yine iFixit, Apple’ın iPhone 11 Pro Max için batarya performansını arttıracak bir donanıma yönelindiğiyle alakalı açıklamalar yaptığını da kendi notlarına ekledi.

Diğer ilginç bir noktanın ise Apple’ın yeni bir barometrik sensör kullanması ve telefonun ısınma sorununun bu şekilde en aza indirilmeye çalışılması olduğu belirtiliyor.

iPhone 11 Pro Max tamir değerlendirmesi

iFixit israfı önlemek ve çevre kirliliğini azaltmak adına tamir hizmetleri yaparak donanımsal parçaların satışını yapıyor. Daha eski telefonlara da yaptığı gibi iPhone 11 Pro Max’e de tamir puanlaması yapan site, iPhone 11 Pro Max’e de tıpkı geçtiğimiz yıl iPhone XS ve iPhone XS Max’e verdiği gibi 10 üzerinden 6 puan verdi.

Bataryaya erişimin daha kolay olmasını beğendiğini söyleyen iFixit, arka camının değişmesi için bütün kasanın değişmesi gerektiğini ve bunun da zorluk çıkardığını sözlerine ekledi.




Lenovo K10 Plus - Fiyatı ve Özellikleri
Lenovo K10 Plus - Fiyatı ve Özellikleri

Lenovo, şirketin en yeni akıllı telefonu olan K10 Plus'ı duyurdu. K10 Plus, Lenovo’nun K10 Note’un ardından bu ay piyasaya süreceği ikinci K serisi telefon olacak. K10 Plus, ekran boyutu...

Telefona Klavye ve Fare Desteği Getiren İlginç Aparat
Telefona Klavye ve Fare Desteği Getiren İlginç Aparat

AI ve Corel Draw Alternatifi 10 Ücretsiz Tasarım Programı
AI ve Corel Draw Alternatifi 10 Ücretsiz Tasarım Programı

Ücretiyle cep yakan Adobe Illustrator (AI) ve Corel Draw tasarımcıların vazgeçilmezi konumunda. Ancak her isteyen tasarımcı da bu programları karşılayamıyor. Durum böyle olunca insanlar...