Apple, FaceTime'daki Göz Kayması Sorununu Çözdü

Apple, FaceTime görüşmeleri sırasında gözlerin ekrana değil, kameraya bakıyormuş gibi görünmesini sağlayan bir özelliği yayınladı.


iOS 13, FaceTime araması sırasında ekrana baksanız bile kameraya bakıyormuşsunuz gibi görüneceğiniz bir geliştirmeyi hayata geçirdi.

Dace Schukin'in Twitter üzerinden açıkladığı yeni özellikle beraber kullanıcıların ekrana baktığı ve konuşma sırasında karşı taraftakini dinlemiyormuş izlenimi veren 'sorun' çözülecek. Göz kontağının büyük önem arz ettiği görüşmelerde özelliğin büyük bir avantaj sağlaması bekleniyor.

(Sol: Kamera uygulamasında ekrana bakılıyor / Sağ: iOS 13 Beta 3'te FaceTime uygulamasında ekrana bakılıyor)

Bir görüşme yaparken karşınızdakinin gözlerine baksanız dahi kamera yerine ekrana baktığınız için karşı taraftaki sizinle göz göze gelemiyor. iOS 13, bu sorunu ele alarak karmaşık bir görüntü manipülasyonu tekniğini kullandı ve sorunu ortadan kaldırdı.

Dave Schukin'e göre iOS 13, TrueDepth kamera ve ARKit ile birlikte artırılmış gerçekliği kullanarak gözlerinizin pozisyonunu gerçek zamanlı olarak değiştiriyor.

Özellik uygulamanın ayarlarından etkinleştirebiliyor. The Verge'ün de haberinde bahsettiği gibi bu özelliğin geleceği 2017 yılında tahmin edilmişti. Özelliği inceleyenler, iPhone'ların bu işlemi gözleri ve burnu algılayarak yaptığını ortaya çıkardı.

Şu an için iPhone Xs ve Xs Max ile sınırlandırılmış özelliğin daha eski cihazlara gelip gelmeyeceği bilinmiyor.




Xiaomi, 27W Hızlı Şarj Destekli Bir Telefonun Getirecek
Xiaomi, 27W Hızlı Şarj Destekli Bir Telefonun Getirecek

Çinli teknoloji devinin onaylattığı model numarası Xiaomi Mi 9 telefonuna ait olabilir. ...

Samsung'dan MacBookvari Yeni Dizüstü Serisi: Notebook 7
Samsung'dan MacBookvari Yeni Dizüstü Serisi: Notebook 7

Samsung, Apple’ın amiral gemisi dizüstü bilgisayarı MacBook ile inanılmaz benzerlik gösteren yeni serisi Notebook 7 dizüstü bilgisayarları tanıttı. Notebook 7’nin 13 inç ve 15 inç...

Google, Güvenlik Açığı Bulunan Telefonların Listesini Yazdı
Google, Güvenlik Açığı Bulunan Telefonların Listesini Yazdı

Google, Android alt yapısını kullanan bazı cihazlarda güvenlik açığı bulduğunu açıkladı. Birçok farklı markanın telefonlarındaki bu güvenlik açığının aslında Aralık 2017...