Firefox'a iPad'ler İçin Bölünmüş Ekran Özelliği Geldi

Eğer iPad'inizde internet tarayıcısı olarak Firefox'u tercih ediyorsanız, Mozilla'nın hayatınızı daha kolaylaştırdığını bilmekten memnun olacaksınız. iPad için Firefox, artık çifte ekran özelliğini destekliyor.


Apple'ın iOS kısmında en çok eleştirilen "özelliklerinden" biri de, split screen (bölünmüş ekran) özelliğini iPhone'larda sunmayıp iPad'lerde sunuyor olması. Fakat bu özelliğin iPad'lerde de çalışabilmesi için uygulamanın da bunu desteklemesi gerekiyor.

Kullanıcıların bölünmüş ekranı çok sevdiğini bilen Mozilla da iPad için Firefox'un yeni sürümüne bu desteği ekledi. Böylece internette dolaşabilirken Haritalar'a ya da YouTube'a bakabileceksiniz. Bölünmüş ekran desteğinin yanı sıra, daha iyi sekme yönetimi, Gizli Tarama'ya erişimin kolaylaşması ve gelişmiş klavye kısayolları da Firefox'un yeni sürümüne eklenen özelliklerden.

Eğer iPad'inizle birlikte harici fiziksel bir klavye kullanıyorsanız, bundan sonra klavye kısayollarını göstermek için Command tuşuna basılı tutmanız yeterli olacaktır. Daha önce Mac'lerde de olan bu özelliğin, Firefox'un iPad sürümüne de gelmiş olması sevindirici.

Son olaraksa, yine Apple'ın sunmadığı için çok eleştirildiği bir konu var. Mozilla'daki geliştiriciler, Firefox'un varsayılan tarayıcı olarak kullanılabilmesinin bir yolunu bulmuş. Fakat bunu sadece Outlook'tan bir e-posta bağlantısı açtığınızda yapabiliyorsunuz. Hiç yoktan iyidir tabi :)




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Tesla Çok Yüksek Alım Yaptı, Haliyle Bitcoin Coştu! 2021
Tesla Çok Yüksek Alım Yaptı, Haliyle Bitcoin Coştu! 2021

SpaceX ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk son günlerde kripto paralar konusunda izahlarıyla gündemden düşmüyor. Musk, Twitter profiline Bitcoin yazarak dünyanın en popüler kripto...

Adeta Yeniden Keşfedeceğiniz 18 Google Play Store Özelliği
Adeta Yeniden Keşfedeceğiniz 18 Google Play Store Özelliği

Android kullanan herkes Google Play Store’dan uygulama ve oyun indiriyor. Ancak Google Play Store uygulama indirmekten farklı meziyetlere de sahip. Tüm Android kullanıcılarını Google Play...

Bir Yapay Zeka, Yaptığı Portrelerle Beğeni Topladı
Bir Yapay Zeka, Yaptığı Portrelerle Beğeni Topladı

Kadın ve erkek portreleri çizerek pek çok sanatçıyı dahi büyüleyen yapay zekanın çalışmaları Londra’da açık artırmaya çıkacak. ...