Bethesda, Ticari Marka Anlaşmazlığını Çözdü

Bethesda’nın ana şirketi ZeniMax, çoğu şirketin Elder Scrolls 6 için kullanılmasını bekledikleri Redfall markasıyla ilgili sıkıntı yaşıyordu. Bunun sebebi Jay J. Falconer’in yazarı olduğu Redfall kitabının yayıncısı BookBreeze.com ile bir anlaşmazlık içinde olmalarıydı. Dün itibariyle Zenimax, BookBreeze.com ile sorunların çözüldüğünü onayladı.


Redfall serisi yazarı Falconer, sorunu çözmek için ZeniMax’a ulaştı ancak mesajları göz ardı edildi. Bu olaydan sonra Falconer, BookBreeze’den harekete geçmesini istedi. Kısa bir açıklamada şirketler, “ZeniMax Media Inc. ve Bookbreeze.com, Redfall markasıyla ilgili beklemede olan anlaşmazlığı çözdüklerini açıklamaktan memnuniyet duyar.” dedi. 

İki şirket arasındaki uzlaşma “karşılıklı fayda” olarak tanımlanıyor. Anlaşmanın şartları gizli tutuluyor, bu nedenle ZeniMax’ın Falconer ve/veya BookBreeze’e kelime için ödeme yapıp yapmayacağı belli değil. Şirketler, Redfall kitaplarının ve Elder Scrolls 6 fanlarının bu karardan memnun kalacaklarını düşünüyorlar. 

Bu anlaşmadan sonra Elder Scrolls 6’nın ticari marka anlaşmazlığından ötürü çıkış tarihinin ertelenmesine gerek kalmayacak. Eğer marka anlaşmazlığı devam etseydi, ZeniMax ve Bethesda “Redfall” ismini 2020 yazına kadar kullanamayacaktı. Redfall, oyunun içindeki bir yer olabilir ve kelime oyunun önemli bir parçası olabilirdi. Dolayısıyla Bethesda ve ZeniMax’ın bu durumu çözmesi çok zor olurdu. 

Sorunun çözülmesiyle birlikte ZeniMax ve Bethesda, oyunun pazarlamasıyla ilgili istediklerini yapmakta özgür kaldı. İlk Elder Scrolls 6 fragmanı E3 2018’de gösterildiğinde, oyuna Elder Scrolls 6’dan başka resmi bir isim sunulmamıştı ancak kitap yazarlarının peşlerinden gelme riski kalmadığından, ZeniMax ve Bethesda, Elder Scrolls 6’yı bir Redfall oyunu olarak pazarlamaya başlayabilir. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Panasonic, Dünyanın İlk 6K Video Çeken Kamerasını Tanıttı
Panasonic, Dünyanın İlk 6K Video Çeken Kamerasını Tanıttı

Panasonic, Dual-Native ISO adlı özelliğiyle kullanıcıların iki farklı temel ISO değeri arasında seçim yapabilmesini sağlayan Lumix DC-S1H modelini tanıttı. Bu model dünyanın ilk 6K...

Yeni Android Q, iPhone X Tarzı Jestlere Sahip Olacak (Video)
Yeni Android Q, iPhone X Tarzı Jestlere Sahip Olacak (Video)

Google’ın jest tabanlı olarak kullanılan kullanıcı arayüzü, iPhone X’un izinden giderek düğmelerin yerine jestleri koyuyor. ...

DxOmark Artık Ön Kameraları da Test Ediyor
DxOmark Artık Ön Kameraları da Test Ediyor

Akıllı telefonların ön kameralarını da test edeceğini açıklayan DxOmark, analiz ettiği ilk 13 modelin sonuçlarını paylaştı. Arka kamerası ile şov yapan Huawei modelleri, Samsung ve...