Uçaklardaki Kablosuz İnternet, 2 Yıl İçerisinde Gelişme Göst

Uçaklarda sağlanan kablosuz internet hizmeti genel olarak sıkıntılı oluyor. Hizmet sağlayıcısı Gogo, yapacağı geliştirmeler ile bu sorunu çözmeyi hedefliyor.


Bazı havayolları, bazı uçuşlarda yolcularına kablosuz internet hizmeti sunuyor. 10,000 fit irtifanın üstüne çıkan uçuşlarda, internet bağlantısı sık sık kesiliyor, var olan kablosuz internet, ‘akmasa da damlıyor’ seviyesinde çalışmaya başlıyor.

Hava araçlarına kablosuz internet sağlayan Gogo, var olan altyapısının üstüne geliştireceği ve bu sorunları çözeceğini umduğu 5G ağının duyurusunu yaptı. Gogo’ya göre yeni sistem, 250’den fazla eski baz istasyonundan oluşan altyapının üzerine inşa edilecek. 2.4 GHz lisanssız spektrumda yayın yapacak olan ağ, uygun modemlerle desteklenecek.

Gogo ayrıca 5G ağın farklı spektrumları ve bantları da destekleyeceğini açıkladı. Yeni ağ geriye doğru da uyumlu olacak, 5G bağlantı olmayan durumlarda 4G ve 3G için de destek verecek.

Yolcular bu hizmetlere bağlanırken bir değişiklik görmeyecekler, 5G bağlantıyı Wi-Fi üzerinden alacaklar. Ana değişiklik, Gogo’nun 5G ağını uydu internetine kıyasla “daha düşük operasyon maliyeti ve daha az gecikmeyle” sunabilecek olması olacak.

Gogo, uyduları kullanmaktan vazgeçerek sıkıntılı internetten kurtulmuş olacak. Sistemin aktifleşmesi 2021 yılını bulacak, o dönemde bu hizmeti ilk hangi havayolu firmasının alacağını göreceğiz. Muhtemelen ilk olarak American Airlines, Delta ve United Airlines bu sisteme geçiş yapacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Rainbow Six Siege'e Yeni Bir Operatör Geliyor
Rainbow Six Siege'e Yeni Bir Operatör Geliyor

Ubisoft'un sevilen oyunu Rainbow Six Siege, yeni operatörünü tanıttığı yeni videosunda önemli ipuçları verdi. ...

OnePlus, OnePlus 8T’yi Temel Alan Renk Değiştiren Bir Konsept Telefonu Sergiliyor 2020
OnePlus, OnePlus 8T’yi Temel Alan Renk Değiştiren Bir Konsept Telefonu Sergiliyor 2020

At CES 2020 , OnePlus dayalı bir konsept telefon izah etti OnePlus 7T Pro . Resmi olarak OnePlus Concept One denilen telefon, McLaren ile işbirliği içinde yapıldı . Telefonun öne...

EA'nın E3 2019 İçin Yayınladığı Tüm Fragmanlar
EA'nın E3 2019 İçin Yayınladığı Tüm Fragmanlar

E3 2019’un başlamasına günler kala EA, kendi YouTube kanalında yaptığı basın konferansında yeni gelecek oyunlarını tanıttı. ...