EA, Guinness Rekorlar Kitabı’na Kötü Bir Rekorla Girdi

EA, daha önce pek çok alanda dünyanın en büyüğü ya da ilki olmayı başarmıştı. Bu seferki başarılarının (!) ise çok gurur verici olduğu söylenemez: ‘Dünyanın Reddit'te En Çok Olumsuz Oy Alan Yorumu Guinness Rekoru’ artık EA’e ait.


EA ya da Electronic Arts, sık sık eleştiriliyor. Yaptıkları oyunların milyonlarca kullanıcıya hitap ettiğini göz önüne alırsak bu kadar eleştiri gayet normal. Bu eleştirilerden her firma nasibini alıyor. 

ABD’de oyun sektörünün en çok nefret edilen firması seçilmişliği de bulunan EA, Reddit tarihinde en çok eksi oy alan yorumla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Bu rekorda insanların Star Wars sevgisi de büyük rol oynadı. 

EA, Reddit’te Star Wars Battlefront 2 oyunu subreddittinde bir gönderiye yorum yapmıştı. Bu yorumda Star Wars hayranları, Darth Vader ve Luke Skywalker da dahil olmak üzere ikonik karakterleri açmak için yapmaları gerekeni öğrendiklerinde durumu hiç hoş karşılamadılar. 

star wars battlefront 2

Karakterleri açmak için lootbox adı verilen oyun içi sandıklardan alıp alıp açmak gerekiyordu. Böylece oyunu almak için 80 dolar verdikten sonra, ne kadar olduğu belirsiz bir miktar daha para ödeyerek en sevdiğiniz karakterlere kavuşabileceğiniz açıklanmıştı. Sonuç olarak bu yorum, 680 binden daha fazla olumsuz yorum aldı. Hatta açıklamaya da kutulardan istenilen karakterlerin çıkması için düzenli algoritma güncellemeleri yaptıklarını da eklemişlerdi. 

Star Wars evreninde bu kadar büyük rezaletler çok fazla çıkmaz, Jar Jar Binks oyuncaklarına yapılan yatırım bile böyle bir tepki çekmemişti. Serinin hayranları EA’e adeta ateş püskürdü. Oyun, ticari anlamdaki hamleleriyle konuşulduğu kadar büyük sansasyon yaratamamıştı. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Xbox One'ın En Çok Kullanılan 3 Özelliği Artık Daha Gelişmiş
Xbox One'ın En Çok Kullanılan 3 Özelliği Artık Daha Gelişmiş

Microsoft'un Xbox'a yapacağı değişiklikler, Xbox Insider kullanıcıları için ortaya konuldu. Değişikliklerin çoğu, Xbox One'larda sürekli kullanılan 3 özelliğin geliştirip...

En iyi 10 video düzenleme programı -2020
En iyi 10 video düzenleme programı -2020

En iyi video düzenleme programlarının hangileri olduğunu hiç merak ettiniz mi? Son zamanlarda YouTube başta olmaEn iyi video düzenleme programlarının hangileri olduğunu hiç merak ettiniz...

Xiaomi MIUI 11 ile Birlikte Aile Paylaşımı Özelliği Gelecek
Xiaomi MIUI 11 ile Birlikte Aile Paylaşımı Özelliği Gelecek

Xiaomi’nin arayüz güncellemesi ile gelecek MIUI 11’in detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Şirket, bu güncelleme ile birlikte telefonlarına Aile Paylaşımı özelliğini getirecek. Bu...