Galaxy S9 ve Note9, Android 10 Beta Güncellemesine Kavuşuyor

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden olan Samsung, 2018 model amiral gemileri Galaxy S9 ve Galaxy Note9'un Android 10 beta güncellemesini ne zaman alacağını açıkladı.


Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda olmasına rağmen Samsung, amiral gemileri için henüz Android 10 yükseltmesini yayınlamadı. Bu noktada şirketin geride bıraktığımız ekim ayında kapalı beta testlerine başladığı biliniyor ancak ne zaman herkese açılacağı bilinmiyordu. Firma tarafından bugün yapılan açıklamayla birlikte en azından iki Samsung markalı amiral gemisinin Android 10 güncellemesine ne zaman kavuşacağı belli oldu.

Hâlihazırda Samsung’un en üst model Galaxy S10 ve Galaxy Note10’un Android 10 güncellemesini alacağı zaten biliniyordu. Firmanın bugün yapılan açıklaması ise bu modellerin bir önceki yıla ait versiyonları olan Galaxy S9 ve Galaxy Note9 kullanıcılarını sevindirdi.

Galaxy Note9 kullanıcıları bu hafta, Galaxy S9 kullanıcıları ise gelecek hafta Android 10 beta güncellemesini kurabilecekler:

Samsung Android 10

SamMobile, Samsung Kore’nin bir müşteriye Galaxy Note9 için Android 10 beta programının bu hafta başlayacağını onayladığını bildirdi. Galaxy Note9 kullanıcıları, sürümün beta versiyonunu bu hafta kullanmaya başlayabilecekken Galaxy S9 kullanıcıları ise bunun için bir hafta daha beklemek zorunda kalacaklar.

Android 10 beta ile gelen özelliklerin başında ise Android kullanıcılarının uzun zamandır hasretini çektiği Ekran Kaydı özelliği geliyor. Bununla birlikte güncelleme; 5G optimizasyonu, Live Caption, Wi-Fi tasarrufu, akıllı cevap sistemi, odak modu ve 50’den fazla yeni güvenlik ayarını beraberinde getiriyor.

Bu Android 10 beta sürümleri, ilk olarak Güney Kore'de piyasaya sürülmekle birlikte yazılımın ABD de dâhil olmak üzere diğer ülkelerde de yayılması bekleniyor. Samsung, bahsi geçen iki amiral gemisi telefon Android 10'u test etmeye hazır olduğunda, beta programının kayıtlarını açacak. Güncellemenin Türkiye’de ne zaman indirilebilir duruma getirileceği ise henüz bilinmiyor. Bu süreçte yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Netflix ‘Shadow And Bone’ Fragmanını Paylaştı! 2021
Netflix ‘Shadow And Bone’ Fragmanını Paylaştı! 2021

Netflix, Leigh Bardugo’nun en çok satan fantastik roman serisinin canlı aksiyon uyarlaması Shadow and Bone’un ilk fragmanını paylaştı. Klip, hem hikayenin hikayesinin hem de Ravka’nın...

George Miller, Death Stranding'in Beklentilerini Yükseltti
George Miller, Death Stranding'in Beklentilerini Yükseltti

Oyuncuların zaten büyük beklenti içerisinde bekledikleri Death Stranding'e bir yorum da büyük bir isimden geldi. Ünlü yönetmen George Miller, oyunun 'büyüleyici' olduğunu dile getirdi. ...

Huawei Yasağının Google'a Maliyeti 425 Milyon Dolar Oldu
Huawei Yasağının Google'a Maliyeti 425 Milyon Dolar Oldu

Nomura Instinet tarafından yayımlanan rapora göre Google'ın Huawei'nin Android lisansını askıya alması, teknoloji devine 425 milyon dolar gelir kaybına mal olacak. ...