Telefonunuzu Nasıl Bir Güvenlik Kamerasına Çevirirsiniz?

Evinizde kullanmadığınız eski bir akıllı telefonunuz varsa, bunu bir güvenlik kamerasına çevirerek tekrar kullanıma kazandırabilirsiniz. Gelin eski telefonunuzu nasıl güvenlik kamerasına dönüştüreceğinize birlikte göz atalım.


Güvenlik herkesin olmazsa olmazlarından. Beklenmedik durumlardan korunmak için evinizde bir güvenlik kamerası bulunma olasılığı düşük olsa da bunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, kamerası olan bir akıllı telefon.

Edward Snowden'ın (Evet, NSA'in gizli belgelerini açığa çıkaran Snowden) geliştirdiği bir uygulama olan Haven ile herhangi bir Android cihazınızı güvenlik kamerası olarak kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın çalışabilmesi için internetin gerekli olduğunu da söyleyelim. 

Haven'ı uygulamasının kurulumu:

İlk olarak Haven'ın betasını Google Play Store'dan ya da Github'dan edinebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan uygulamayı akıllı telefonunuza indirerek kuruluma başlayabilirsiniz.

Kuruluma başlamadan önce telefonu sabitleyebileceğiniz ve internetin çekeceği bir yere sahip olduğunuzdan emin olun. Bunu yaptıktan sonra uygulamayı açın ve 'Ayarla' tuşuna basın. Ardından fotoğraf, video ve dosya erişimlerine izin verin.

Karşınıza gelen bir sonraki ekran, kameranızın görüş açısı olacaktır. Sol alttaki tuşa dokunarak, ön ve arka kamera arasında geçiş yapabilirsiniz. Aşağıdaki kaydırılabilir bölme ise hareket algılamanın ne kadar hassas olacağını ayarlamaya yarıyor. Elbette uygulamayı kurduktan sonra bu hassasiyeti değiştirebiliyorsunuz.

Ardından ses erişimine izin verin, böylece etrafta neler olup bittiğini duyabilirsiniz. Aynı şekilde, buradaki kaydırılabilir bölme de ses hassasiyetini ayarlıyor. Devamında göreceğiniz ekranda ise hareket algılama var. Burada telefonu biraz sallamanız isteniyor. Bu sayede gerekli ayarlamalar yapılabiliyor. Sonrasında telefonunuz fiziksel olarak hareket algılarsa, kamera kayıt almaya başlıyor.

Sonda ise sizden (herhangi bir şey olduğunda bilgilendirmek için kullanılacak olan) telefon numarası isteniyor. Bu kısmı da tamamladıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Video kayıt süresini değiştirebileceğinizi söylemeyi de unutmayalım.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Cümlelerdeki Hataları Bulan Türkçeyaz.com ile Tanışın
Cümlelerdeki Hataları Bulan Türkçeyaz.com ile Tanışın

Makale yazarken ya da bir içerik hazırlarken, kelimeleri aslına uygun bir şekilde yazmak çok önemlidir. Bir Türk yazılımcı tarafından geliştirilen Türkçeyaz.com, yapay zeka desteği...

Apple iPhone SE 3, yükseltilmiş işlemci ve 5G desteğiyle gelecek yıl piyasaya sürülecek 2021
Apple iPhone SE 3, yükseltilmiş işlemci ve 5G desteğiyle gelecek yıl piyasaya sürülecek 2021

Bilinen ve emin bir Tianfeng International analisti Ming-Chi Kuo , önümüzdeki birkaç sene içinde Apple iPhone serisine ait tahminini izah etti. Raporda enteresan yorum, daha küçük iPhone...

Masaüstü Gücünde Laptop Asus ProArt StudioBook One Tanıtıldı
Masaüstü Gücünde Laptop Asus ProArt StudioBook One Tanıtıldı

Asus, masaüstü performansını taşınabilir bir dizüstü bilgisayar içerisine sığdırdığı ProArt StudioBook One isimli dizüstü bilgisayarını IFA 2019'da tanıttı. Bilgisayar, alanında...