Dünyada en çok kullanılan 5 programlama dili

Dünyada en çok kullanılan 5 programlama dili

Merhaba sevgili takipçileri. Bu haberimizde dünya genelinde en çok kullanılan 5 programlama dilini si

Merhaba sevgili takipçileri. Bu haberimizde dünya genelinde en çok kullanılan 5 programlama dilini sizlerle paylaşacağız.

Dünya üzerinde binlerce programlama dili olmasına rağmen bazı diller diğerlerine göre oldukça popüler. Eğer siz de yazılım dünyasında iyi bir kariyer sahibi olmak istiyorsanız dünya genelinde oldukça yaygın halde kullanılan aşağıdaki programlama dillerinden en az ikisini öğrenmenizde fayda var.

Lafı daha fazla uzatmadan dünyanın en popüler 5 programlama dilini sizlerle paylaşalım.

JAVA

JAVA

Java, Sun Microsystems tarafından üretilen ve yazılım uygulamaları geliştirmeye yardımcı yazılımların bütünüdür. Java’nın kullanım alanı gömülü aygıtlardan cep telefonlarına, kurumsal sunuculardan süper bilgisayarlara kadar birçok sektörü kapsıyor.

Oracle tarafından geliştirien bir programlama dili olan Java ise, nesne yönelimli programlama dillerinin başında geliyor.

PHP

İnternet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, içerisine HTML gömülebilen betik ve programlama dili olan PHP, İlk kez 1995 yılında Rasmus Lerdorf tarafından ortaya çıkarılmıştır.

PYTHON

Önerilen içerik:  Yerli otomobil hakkında en çok merak edilen 10 soru
PYTHON

Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Girintilere dayalı basit sözdizimi, dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırır ve bu da ona söz diziminin ayrıntıları ile vakit yitirmeden programlama yapılmaya başlanabilen bir dil olma özelliği kazandırır.

Günümüzde en hızlı yükselen programlama dilleri arasında bulunan Python, tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodludur.

C++

C++ programlama dili, Bell Laboratuvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılından itibaren geliştirilmeye başlanmış, C’yi kapsayan ve çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir.

İlk olarak C With Classes olarak adlandırılan C++, yapay zeka uygulamalarında da sıkça karşımıza çıkıyor.

C#

C#

C#, Microsoft’un geliştirmiş olduğu yeni nesil programlama dilidir. Yine Microsoft tarafından geliştirilmiş .NET Teknolojisi için geliştirilmiş dillerden biri olan C#, Microsoft tarafından geliştirilmiş olsa da ECMA ve ISO standartları altına alındı.

C#, özellikle nesne yönelimli programlama kavramının gelişmesine katkıda bulunan en aktif programlama dillerinden biridir




Android’in Elektronik Kimlik Desteğinin İlk Hedefi: Ehliyet
Android’in Elektronik Kimlik Desteğinin İlk Hedefi: Ehliyet

Son gelen haberlere göre Android'in elektronik kimlik desteğinin ilk hedefi ehliyetler olacak, ardından pasaportlar gelecek. ...

Kafa Topu 2, Adeta 'Kafa Topu 2.5' Oldu: İşte Tüm Yenilikler
Kafa Topu 2, Adeta 'Kafa Topu 2.5' Oldu: İşte Tüm Yenilikler

Kardeş şirketimiz Masomo’nun bütün dünyada ses getiren mobil oyunu Kafa Topu 2, bu zamana kadar yapılan en önemli güncellemelerinden birisini aldı. Karakter geliştirmeden yeni karakter...

LineageOS, S8 Ailesinin Exynos Sürümü İçin Yayınlandı
LineageOS, S8 Ailesinin Exynos Sürümü İçin Yayınlandı

Telefonu farklı ROM'lar ile kullanmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan LineageOS'un resmi olmayan sürümü, Samsung'un Exynos işlemcilere sahip Note8, S8 ve S8+ cihazları için...