Apple, iOS 13.2.2 Güncellemesini Dağıtmaya Başladı

iOS 13’teki sorunlarla başı dertte olan Apple, sık sık güncelleme yayınlamaya başladı ve bu güncelleme zincirinin yeni halkası iOS 13.2.2 oldu. Yeni güncelleme, birçok sorunu çözmeyi hedefliyor.


Son zamanlarda güncellemeler konusunda oldukça bonkör olan Apple, iOS 13.2.2 sürümünü iPhone ve iPod Touch kullanıcılarına göndermeye başladı. Bu güncelleme, geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 13.2’den sonra gönderildi. iOS 13.2.2 güncellemesinde RAM yönetimi düzeltmeleri, hücresel veri performansı gibi birçok düzeltme bulunuyor.

Arada kalan iOS 13.2.1 güncellemesi ise Apple tarafından geçtiğimiz hafta HomePod’lara özel olarak gönderildi. HomePod’un 13.2 güncellemesi cihazda bazı problemlerin oluşmasına sebep olmuştu. Apple 13.2.1 güncellemesiyle bu sorunları çözüme kavuşturdu.

iOS 13.2.2’de en büyük değişiklik, arka plan uygulamaları ve çoklu görevlerle ilişkili sorunların düzeltilmesi oldu. RAM yönetimi sorunu, uygulamaların arka planda çalışırken durmasına sebep oluyordu. Bu da çoklu görev performansını ve yapılabilecekleri oldukça kısıtlıyordu.

iOS 13.2.2 güncelleme notları

ios 13.2.2

Apple’ın yayınladığı ve içerisinde hata düzeltmeleriyle geliştirmelerin yer aldığı iOS 13.2.2’nin güncelleme notları şöyle:

  • Uygulamaların arka planda çalışırken beklenmedik bir şekilde durmasına sebep olan sorun çözüldü.
  • iPhone’un yapılan bir görüşmeden sonra geçici olarak mobil sinyali kaybetmesine sebep olan sorun düzeltildi.
  • Mobil veriye geçici olarak ulaşılamadığı sorun çözüldü.
  • Exchange hesapları arasındaki S/MIME şifrelenmiş e posta mesajlarının okunamaz hale gelmesine sebep olan sorun düzeltildi.
  • YubiKey Lightning güçlendirmeli aksesuarlardaki şarj kesilmesi problemi çözüldü.
  • Safari’deki tek seferlik oturum açma servisi Kerberos kullanılırken ortaya çıkabilen doğrulama sorunu düzeltildi.

Apple, ayrıca bu hafta iOS 13.3’ün ilk geliştirici betasını da yayınladı. iPhone’lar için yayınlanacak olan bu güncellemede ekran süresi (screen time) iletişim sınırları ve çok daha fazlası yer alacak.

Sizce Apple’ın iOS 13.2.2 güncellemesi yeterli mi yoksa düzeltmesi gereken farklı sorunlar da bulunuyor muydu? iOS 13.3 güncellemesinde Apple’dan beklentileriniz neler? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.




Alman Devi Audi Tesla’yı Geçemedi! 2021
Alman Devi Audi Tesla’yı Geçemedi! 2021

Elektrikli araç segmentinde öncülük yapan Tesla, her geçen gün araçlarını geliştirmeye ve satış rakamlarını yükseltmeye devam ediyor. Son zamanda popüleritesini artıran otomobil...

Galaxy S10 İçin Mükemmel Bir Uygulama: Energy Ring
Galaxy S10 İçin Mükemmel Bir Uygulama: Energy Ring

Güney Koreli şirketin amiral gemisi serisine özel üretilen uygulama, kamera deliği etrafında batarya düzeyini gösteriyor. ...

Snapseed, Play Store'da 100 Milyon İndirmeye Ulaştı
Snapseed, Play Store'da 100 Milyon İndirmeye Ulaştı

Google'ın en başarılı uygulamalarından biri olan Snapseed, fotoğraf düzenleme kategorisindeki başarısını 100 milyon indirmeyle taçlandırdı. ...