Lineage 2: Revolution, Bir Yılda 1 Milyar Dolar Kazandı

Güney Koreli oyun şirketi Netmarble'ın ABD Başkanı Simon Sim, Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda Epic Games’in 'State of Unreal' oturumunda Lineage 2: Revolution oyununun 1 milyar dolar gelire ulaştığını açıkladı.


Netmarble’ın Lineage 2: Revolution mobil oyunu, yayınlandığı ilk ayda 176 milyon dolar kazanmıştı. Bu güzel başlangıç, Netmarble'ın 2017'nin bahar aylarında kazançlı bir halka arz süreci yaşamasına yardımcı olmuştu. Netmarble şimdi de çok oyunculu çevrimiçi mobil oyununun bir yıldan daha az sürede 1 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu.

Lineage 2: Revolution, Epic Games'in Unreal Engine 4’u ile oluşturulmuş üst düzey grafiklere sahip bir oyun. Ayrıca oyunda 200 oyuncu aynı anda birbirleriyle savaşabiliyor. Birçok kişi, bu tür bir savaşın yalnızca bir PC oyununda gerçekleşebileceğini düşünüyordu ancak Lineage 2: Revolution tüm bu tabuları yıktı.

Netmarble'ın ABD Başkanı Simon Sim, Aralık ayında Lineage 2: Revolution için düzenledikleri geniş çaplı bir kampanya sayesinde 30 milyon kullanıcıya ulaştıklarını duyurdu. NCSoft tarafından lisanslanan ve Netmarble tarafından geliştirilen mobil cihazlarda çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (MMORPG), Güney Koreli şirketin küreselleşmesine de yardımcı oldu.

Netmarble, halka açık bir şirket ve 8,9 milyar doları aşan bir piyasa değerine sahip. Her geçen gün daha da büyüyen şirket, kısa bir süre önce Güney Kore'de Blade & Soul: Revolution'ı piyasaya sürdü. Özellikle grafik anlamında oyuncuları tatmin edeceği düşünülen bu oyun, deneyimleme şansı bulan kullanıcılardan tam not aldı. Blade & Soul'un açık dünya platformunda binlerce oyuncu aynı anda oynayabiliyor. 

Büyük beğeni toplayan oyun, şu an iOS App Store’da 1 numaralı ve Google Play’de 2 numaralı oyun olarak listede yerini alıyor. Ayrıca Netmbarble, aksiyon RPG türündeki oyunu ‘The King of All Fighters All Star’ı Kuzey Amerika, Avrupa ve Latin Amerika'da bu yıl piyasaya sürüleceğini duyurdu.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




MIT'den Wi-Fi Dalgalarını Elektriğe Çeviren Cihaz
MIT'den Wi-Fi Dalgalarını Elektriğe Çeviren Cihaz

Yeni bir cihaz, Wi-Fi sinyallerini kullanılabilir elektrik enerjisine dönüştürmeyi başardı. ...

Huawei, HarmonyOS'u Kullanıcılara Bir Seçenek Olarak Sunacak
Huawei, HarmonyOS'u Kullanıcılara Bir Seçenek Olarak Sunacak

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşının bir cephesi olarak ABD, Huawei’yi ticari kara listeye almıştı. Bundan sonra üreteceği telefonlarda Google Servisleri sunamayacak olan...

Xiaomi Mi CC9e, TENAA Sertifikasını Aldı
Xiaomi Mi CC9e, TENAA Sertifikasını Aldı

Xiaomi'nin Meitu ile birlikte geliştirdiği yeni akıllı telefonu, TENAA sertifikasıyla ortaya çıktı. ...