Fotoğrafınızı Oyun Karakterine Dönüştüren Yapay Zeka

Çin’in popüler oyunlarından bir tanesi olan Justice Online’ın geliştirici ekibi NetEase, insan yüzüne ait bir fotoğrafı 3 boyutlu bir oyun karakterine çevirebilen bir yapay zeka aracı geliştirdi. Geliştirilen araç, 1 milyondan fazla Çinli oyunsever tarafından kullanılıyor.


Yapay zeka teknolojileri son birkaç yıldır hünerlerini sergilemeye açık açık başladı. Geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan yapay zeka, günümüzde otonom araçlardan tutun deep fake videoların oluşturulmasına kadar pek çok alanda kullanılabiliyor. Şimdi bahsedeceğimiz yapay zeka teknolojisi, yüzünüzü 3 boyutlu bir video oyun karakteri haline getirebiliyor.

Mühendisler tarafından geliştirilen bu yapay zeka aracının arkasında, Çin'in popüler oyunlarından bir tanesi olan "Justice Online"ın geliştirici ekibi NetEase bulunuyor. Yarısı NetEase çalışanları yarısı da şirket dışından getirilen uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından oluşturulan bu yapay zeka aracı, 1 milyondan fazla Çinli oyunsever tarafından da aktif olarak Justice Online oyununda kullanılabiliyor.

Yapay Zeka

Derin öğrenme teknolojisine sahip olan bu yapay zeka aracı, oyun motorundan gelen verilerle gerçek bir fotoğrafı kıyaslayarak ortaya tutarlı bir sonuç koyuyor. Bu yapay zeka aracı gerçek insan yüzlerinin saç modeli, kaş yapısı, sakal yapısı, dudak yapısı ve göz gibi önemli ögelerini alarak bir oyun karakterine dönüştürüyor. 

Ancak bu yapay zeka aracını benzersiz kılan bir özelliği var. Bu özellik, yapay zeka aracının kullandığı yöntemle ilgili. Benzer araçlarda yapay zeka, insanların cilt yapısını bir ağ gibi düşünerek hareket ediyor ancak NetEase'in oluşturduğu bu yapay zeka teknolojisinde bu teknik kullanılmıyor. Bu yapay zeka aracı, gerçek bir insan yüzünü oyun karakterine çevirebilmek için insanların kemik yapısından faydalanıyor. Başka bir deyişle bu yapay zeka, insan yüzünü modellemek için önce kemik yapısını irdeliyor. Ardından da kişilerin genel yüz özelliklerini kullanıyor ve ortaya, fazlasıyla gerçekçi olan oyun karakterlerini çıkarıyor.

yapay zeka

Bu yapay zeka aracının diğer oyun şirketleri tarafından da satın alınması halindeyse özellikle RPG türündeki oyunlarda (GTA 5'in online modu bu yapay zeka aracının kullanılabileceği en popüler yer olabilir.) yeni bir devrim yaşanabilir. Hatta daha geniş bir şekilde düşünmek gerekirse, karakter oluşturma işlemlerinin yapıldığı tüm oyunlarda bu yapay zeka aracı kullanılabilir.




Moto G7 Play, Snapdragon 625 İle Gelecek
Moto G7 Play, Snapdragon 625 İle Gelecek

Önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi beklenen Moto G serisinin bir üyesi olan Moto G7 Play'in Geekbench skoru açıklandı. Ortaya çıkan test sonuçlarında en dikkat çeken detay ise, Moto G7...

MIT, Wi-Fi Ağlarında Çığır Açacak Bir Özellik Geliştirdi
MIT, Wi-Fi Ağlarında Çığır Açacak Bir Özellik Geliştirdi

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde bulunan araştırmacılar, Wi-Fi ağlarına fazla kişinin bağlanması sonucunda ortaya çıkabilecek yavaşlamalar için bir çözüm üretti. Bant...

Honor HJC-AN00 / TN00 Görüntüleri TENAA’da Görünüyor, Huawei’den Ayrıldıktan Sonra İlk Honor Telefonu Olabilir
Honor HJC-AN00 / TN00 Görüntüleri TENAA’da Görünüyor, Huawei’den Ayrıldıktan Sonra İlk Honor Telefonu Olabilir

Geçtiğimiz hafta  , HJC-AN00 / HJC-TN00 model numaralı bir Honor telefonu TENAA yetkilisi tarafından doğruladı . Sertifika, telefonun tüm özelliklerini listeledi, fakat görüntüler...