Bir Sonraki Oyun Konsolunuz, Telefonunuz Olabilir

Gelen bilgilere göre Apple, Amazon ve kablo TV şirketi Comcast, oyun yayıncılığı teknolojisine giriş için Nexon'u satın almayı planlıyor.


Oyun endüstrisi, her yıl kendini biraz daha büyütüyor. 138 milyar dolarlık inanılmaz bir pazara dönüşen sektör, özellikle battle royal ve strateji oyunlarıyla genişlemesini daha da hızlandırıyor. Kısa süre önceye kadar League of Legends gibi oyunlar oyun endüstrisinde öncü konumunda bulunurken, bugünlerde Fortnite ve Apex Legends gibi battle royal oyunları sektöre yön veriyor.

İlginçtir ki bugünlerde popüler olduğunu söylediğimiz oyunların büyük ortak özellikleri bulunuyor; hepsi çevrimiçi olarak oynanıyor, hepsi uluslararası bir ortam oluşturuyor ve hepsi oynaması ücretsiz. İlginç olan nokta, oynaması ücretsiz olan bu oyunlar, yapımcılarına milyarlarca dolar gelir kazandırıyor. Zira oyunlar ücretsiz olsa da, oyuncuların tamamen kendi istekleri ile aldıkları oyun içi içerikler ücretli.

Oyun sektörünün ücretsiz oyunlarla milyarlarca dolar gelir elde edecek seviyeye gelmesi, büyük teknoloji şirketlerinin de gözünü bu alana dikmesine neden oluyor. Apple, Google gibi şirketler, uygulama mağazaları aracılığı ile zaten halihazırda bir oyun dağıtıcılığı gerçekleştiriyorlar. Amazon ise Twitch aracılı ile dolaylı yoldan oyun sektörüne hizmet veriyor. Sony ve Microsoft, PlayStation ve Xbox ile oyun sektörünün ana oyuncuları arasında yer alıyor. Yani farkında olmasak da oyun sektörünün içinde çok büyük oyuncular bulunuyor.

Son dönemde oyun sektörü ile ilgili en çok konuşulan konulardan biri Gaming Stream olarak adlandırılan oyun yayıncılığı. Bu teknoloji ile birlikte oyun oynamak için inanılmaz pahalı konsollar ya da PC’ler almak yerine, iyi bir internet bağlantısına sahip olmanız yeterli olacak. Oyunlar, şirketlere ait ana sunucularda çalıştırılacaklar. Siz, bu sunuculara bağlanarak düşük gecikme ile standart bilgisayarlarda en güncel oyunları oynayabileceksiniz.

Son çıkan haberlere göre Apple Amazon ve kablo TV debi Comcast gibi teknoloji şirketleri, oyun yayıncılığı için kolları sıvamış durumda. Şirketler, oyun yayıncılığına ilk adım olarak Japonya merkezli oyun şirketin Nexon’u satın almayı planlıyorlar. Nexon, MapleStory ve Dungeon Fighter Online gibi popüler oyunları ile yüz milyonlarca oyuncuya hizmet vermiş 25 yıllık tecrübeli bir şirket.

Sizin de bildiğiniz gibi tüketici elektroniği piyasası belli bir doygunluğa ulaşmış durumda. Artık insanlar yeni bir bilgisayar ya da telefon almak istediklerinde iki kere düşünüyorlar. Bu noktada büyük teknoloji şirketi, donanım satmaktan ziyade hizmet satmaya odaklanıyorlar. Müzik servisleri, yayın servisleri, kitap ve dergi abonelikleri bunun en büyük örneği. Apple gibi büyük bir şirket, bir oyun yayıncılığı servisi oluşturarak bir sonraki iPhone’unuzun aynı zamanda bir oyun konsolu olmasını pekala sağlayabilir.

Xbox, Switch, PlayStation gibi standart oyun konsollarının önümüzdeki 10 yıl içinde kaybolup, yerini oyun yayıncılığına bırakması bekleniyor. Google, bu konudaki en büyük çalışması olan Project Stream teknolojisini ilk kez geçtiğimiz yıl göstermişti ve gelecek hafta düzenlenecek GDC 2019’da resmi olarak tanıtması bekleniyor. Sonuç olarak gelecekte oyun konsolları akıllı telefonunuzun ya da kablo TV aboneliğinizin içine entegre edilmiş olabilir.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Messenger'ı Facebook Hesabı Olmadan Nasıl Kullanabiliriz?
Messenger'ı Facebook Hesabı Olmadan Nasıl Kullanabiliriz?

Dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan Messenger, Facebook hesabı olmadan kullanılmadığı "sanıldığı" için birçok kullanıcı sadece mesajlaşma...

Tamamen Ücretsiz Spider-Man: Far From Home VR Oyunu
Tamamen Ücretsiz Spider-Man: Far From Home VR Oyunu

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Spider-Man: Far From Home, oyun dünyasında da kendisini hissettiriyor. Filme dair küçük detayların bulunduğu tamamen ücretsiz bir sanal gerçeklik oyunu,...

Samsung Galaxy S10 Serisi Çıkış Tarihi
Samsung Galaxy S10 Serisi Çıkış Tarihi

Samsung Galaxy S10 serisinin tam olarak hangi tarihte çıkacağı ve piyasaya sürüleceği kesinleşti. ...