Android Auto'daki Google Haritalar'a Yeni Butonlar Eklendi

Google, geçtiğimiz günlerde yenilenmiş Android Auto’yu kullanıcılara sunmuştu ancak görünüşe göre şirket arayüz üzerinde çalışmaya devam ediyor. Raporlara göre navigasyon arayüzüne kullanışlı birkaç buton yerleştirildi ve bu şekilde programın kullanımı daha kolay bir hale getirilmeye çalışıldı.


Google, otomobillerin dijital ekranında telefonunuzdaki işlemleri yapabilmenize olanak sağlayan Android Auto’yu dört yıl önce piyasaya sürmüştü. Hemen hemen her türlü Android telefonunu bağlayabildiğiniz bu platform 2015’ten beri hizmet veriyordu ve geçtiğimiz günlerde Google tarafından yenilenmiş bir versiyonu yayınlandı.

Bu yeni versiyonla birlikte değişimlere ve gelişimlere uğrayan Android Auto, yeni bir değişikliğe daha uğradı. Platformun içerisindeki Google Haritalar’ın arayüzünü daha kullanışlı bir hale getirmek için çalışan Google, ünlü navigasyon sistemine birkaç yeni buton ekledi.

android auto

Eskiden navigasyon uygulaması açıldığında sol alt köşede yalnızca bir adet “Ayarlar” butonu bulunuyordu. Google, bunların yanına dört adet daha buton eklemeye karar verdi. Bu butonlardan en önemlisi, sürücülerin en çok tercih ettiği alternatif rota butonu. Gelen yeni güncelleme ile birlikte artık sürücüler bu özelliğe daha hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Bunların yanı sıra bir adet arama butonu, bir adet hedef butonu ve menüyü açan üç nokta şeklinde bir buton daha bulunuyor.

Bazı kullanıcılar yeni Android Auto’yu beğenseler de kimileri uygulamadan şikayetçi. Genel olarak geri bildirimler iyi yönde olsa da birçok kullanıcı bildirimlerin ekranı çok fazla kapladığından şikayetçi oluyor. Elbette bir güncelleme yapıldığında herkesi memnun etmek mümkün olmuyor ancak Google’ın hala platform üzerinde çalıştığı göz önüne alındığında yakın zamanda bu sorunun giderilebileceğini söyleyebiliriz.




Alman Devi Audi Tesla’yı Geçemedi! 2021
Alman Devi Audi Tesla’yı Geçemedi! 2021

Elektrikli araç segmentinde öncülük yapan Tesla, her geçen gün araçlarını geliştirmeye ve satış rakamlarını yükseltmeye devam ediyor. Son zamanda popüleritesini artıran otomobil...

AMD, İşletmeler İçin Tasarlanan Ryzen PRO Serisini Duyurdu
AMD, İşletmeler İçin Tasarlanan Ryzen PRO Serisini Duyurdu

Dünya üzerindeki en büyük işlemci üreticilerinden biri olan AMD, yeni işlemcilerini duyurdu. İşletmelerin yüksek performans ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde tasarlanan ve çok...

Siri'nin Geliştirilme Süreci Durduruldu
Siri'nin Geliştirilme Süreci Durduruldu

Apple, yapay zeka destekli asistanı Siri'nin kullanıcıları dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yaptı. Geliştirilme sürecinin durdurulduğunu ifade eden Apple, bundan...