Dünyanın En Eski Webcam'i Ay Sonunda Görevini Sonlandıracak

İlkler çoğu zaman unutulmaz olsa da bazı ilklerin farkında bile olamayabiliyoruz. Bu da tanımımıza uyacak türden bir olay. İnternet üzerinde canlı yayın yapan ilk webcam FogCam, bu ayın sonunda görevini sonlandırarak internete veda edecek.


İnternetin en eski ve hâlâ çekim yapan webcam'i FogCam, 30 Ağustos'ta, 25 yılın sonunda görevini sonlandıracak. San Francisco Eyalet Üniversitesi'nin tepesinde bulunan webcam, yerel halkın 'Karl' olarak da bildiği San Francisco'nun ünlü sisini kaydediyordu. 1994 yılında Jeff Schwartz ve Dan Wong tarafından kurulan sistem, başlangıçta dakika başı olmak üzere evcil hayvanlarının fotoğraflarını çekiyordu.

Bu webcam'i kurmaktaki esas fikir, Schwartz ve Wong üniversite içerisinde dersteyken tüylü arkadaşlarına da göz kulak olmaktı. Bir yılın ardından yerli halkın yanı sıra turistler tarafından da ilgiyle takip edilen ünlü San Francisco FogCam'i başlattılar.

Jeff Schwartz (WebDog) ve Dan Wong (Danno), Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Yaptıkları açıklamada 25 yıldır süregelen hizmetin kapatılacağı bildirildi.

twitter

"FogCam, 25 yılın ardından ağustos ayının sonunda sonsuza dek kapanacak. Webdog ve Danno olarak yıllar boyunca verdikleri destek için San Francisco Eyalet Üniversitesi'ne ve izleyicilerimize teşekkür ederiz.

İnternet 1994 yılından bu yana fazlasıyla değişti ancak FogCam'in tarihte her zaman bir yeri olacak."

fogcam

San Francisco Chronicle ile bir röportaj gerçekleştiren Jeff Schwartz, "Bitirmenin zamanı geldi diye düşündük. İşin aslıysa artık kamerayı koyacak iyi bir gözlem noktamız ya da yerimiz yok. Üniversite bizi tolere etse de bizi kelimenin tam anlamıyla desteklemiyor. Bu nedenle kendimize güvenli alanlar bulmak durumunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

FogCam'in eski günlerinden bahseden Schwartz, San Francisco'ya bir webcam koyma fikrinin internet ortaya çıkmadan önce ilk canlı webcam olan Trojan Room Coffee Pot kameradan geldiğini belirtti. FogCam aynı zamanda webcam ile birlikte yazışmalar yapabileceğiniz ilk sitelerden biriydi. Schwartz, MTV'den Adam Curry'nin benzer bir modeli kendi web sitesi için yapmasını istediğini de ekledi.

İnternet tarihinin en eski webcam'i FogCam, 30 Ağustos tarihinde internete veda edecek ancak webcam'in internet sitesi 'neslin devamlılığı' adına işlevsel olmaya devam edecek.




Google Chrome, Multimedya Tuşları Desteğine Kavuşuyor
Google Chrome, Multimedya Tuşları Desteğine Kavuşuyor

Chrome kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir özellik, tarayıcının bir sonraki sürümüyle beraber geliyor. Chrome 73, kullanıcıların dizüstü ve masaüstü klavyelerinde bulunan...

Titanfall'un Battle Royale Modu Pazartesi Açılabilir
Titanfall'un Battle Royale Modu Pazartesi Açılabilir

Electronic Arts'ın sevilen oyunlarından olan Titanfall, battle royale oyunlarını sevenler için yeni bir opsiyona sahip olacak. Şimdilik tüm bunlar bir söylenti olarak kalsa da belirtilen...

Temmuz Ayının En Popüler İnternet Siteleri
Temmuz Ayının En Popüler İnternet Siteleri

Amazon tarafından yönetilen ve internet sitelerinin trafiklerini inceleyen şirket Alexa, geçtiğimiz ayda en çok ziyaret alan internet sitelerini açıkladı. Google, her zamanki gibi listede...