Oyuncular, Neden Pahalı Klavye Satın Alıyorlar?

Oyuncu ekipmanlarına olan ilgi oldukça yoğun ve oyuncuların özel ilgi gösterdiği donanımlar arasında klavyeler en başlarda geliyor. Peki insanlar neden pahalı klavyeler alıyorlar?


Oyunculara yönelik olarak üretilen ürünlerden oluşan çok ciddi bir pazar var ve bu pazar oldukça pahalı ürünlere ev sahipliği yapıyor. Bu ürünler sadece bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için değil, gelişmiş ve ekonomik refahı belli bir düzeyin üstünde olan ülkeler için bile oldukça pahalı olabiliyor. Bu ürünlerin önemli bir kısmı da klavyeler.

Klavyeleri sadece üzerindeki tuşlara basmak için kullanıyormuşuz gibi gözükse de aslında ergonomileri, tasarımlarındaki farklılıklar, tepki süreleri ve dayanıklılıkları gibi pek çok nedenden dolayı insanların klavye tercihleri değişiyor. İnsanların klavyelere para vermelerinin pek çok sebebi var ve sebeplerin bir kısmı da kişisel. Oyuncuların klavyelere bu kadar para dökmelerinin genel sebepleri ise başka.

Numaralar yok: Oyuncuların genellikle kullanmadıkları bu kısım olmadığı için klavyeler çok daha geniş tuşlara sahip olabiliyor ya da çok daha az yer kaplayacak şekilde üretilebiliyorlar.

Mekanik tuşlar: Mekanik tuşlar diğer tuşlardan çok daha hızlı tepki veriyor ve çok daha az kuvvet uygulayarak kullanılıyor. Bu da daha akıcı bir kullanım sağlıyor. Oyunlarda hız büyük öneme sahip.

Klavye Düzeni: Klavye düzeni hem oyuncular hem de kod yazanlar için mühim. Alışılan tuş kombinasyonları ve kısayollar için tanıdık bir klavye isteyen oyuncular bu cihazlara yöneliyor.

Bilek Desteği: Destek var, oyuncuların bileklerini destekliyor. Oyuncuların bilekleri de yorulmuyor böylece.

Üretim Kalitesi: Kullanılan malzeme sayesinde bu klavyeler uzun süre kullanılabilir oluyor. Ürünlerin kullanımında da malzeme farkı kendini belli ediyor.

Temizleme Kolaylığı: Klavyenin üstünde yemek yiyip tuşların arasını temizlemeyenler dışında herkes klavye temizliğinin kolay olmasının önemini biliyor.

Dokunma Hissi: Klavyeye dokunmanın yarattığı his oyuncuların hoşuna gitmeli ki uzun süre o klavyeyi kullandıklarında aldıkları keyif azalmasın, klavye külfet gibi gelmesin.

Makrolar: Oyuncuların en sevdiği şeylerden biri, belli bir işlemi gerçekleştirmesi için özel olarak atanmış olan kısayol tuşlarıdır. Bunu bilen üreticiler de oyunculara özel makro tuşları veriyor.

Aydınlatma: Arkadan gelen aydınlatma sadece “klavyeler şekil olsun, Fast & Furious’taki arabalara benzesin” diye yapılmıyor. Özellikle karanlıkta ya da düşük ışıkta çok işe yarıyorlar.

Mini Fanlar: Bazı klavyelerin kendi içindeki mini fanlar, yoğun kullanımda ellerin terlemesini engelliyor.

Bunların dışında daha pek çok farklı sebep de oyuncuların ekipman tercihlerini etkiliyor. Klavyelerin fiyatları yüksek olsa da hem kendi başlarına fiyat/performans oranları yüksek, hem de daha iyi ekipmanlar oyundan aldığınız keyfi arttırarak oyunların fiyat/performansını yukarıya çekiyor. Bu yüzden de insanlar paraya kıyıp oyuncu klavyelerine bu kadar para veriyor. Oyuncuların aralarından seçim yapabilecekleri pek çok alternatif, Teknostore’da da satışa sunuluyor.




Twitter Artık 2FA İçin Telefon Numarası İstemeyecek
Twitter Artık 2FA İçin Telefon Numarası İstemeyecek

Twitter, yıllar önce hizmete sunduğu iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği için telefon numarasının kaydedilmesini zorunlu olarak belirtiyordu. Artık uygulamadaki iki faktörlü kimlik...

Xiaomi ,Mi 10T Serisinin Neden LED Panel Yerine LCD Kullandığını Açıklıyor
Xiaomi ,Mi 10T Serisinin Neden LED Panel Yerine LCD Kullandığını Açıklıyor

Xiaomi geçtiğimiz günlerde Mi 10T 5G telefonlarını 449 € (~ 530 $) fiyatıyla satışa sundu ve bu fiyat kategorisi için alabileceğiniz en iyi 5G telefonlardan biri olarak liderlik...

İnternet Download Manager Nedir? Nasıl Kurulur?
İnternet Download Manager Nedir? Nasıl Kurulur?

İnternette gezerken denk geldiğiniz bir video veya filmi daha sonra tekrar izlemek isteyebilir veya bunları arşivlemek isteyebilirsiniz. Bunun için size önerebileceğim en güzel program...