Video Oyuncusu, Gerçek Şampiyonları Tokatladı

Sanal yarışçılar ile gerçek yarışçılar, gerçek bir pistte karşı karşıya gelirse ne olur sorusunun cevabı belli oldu.


Video oyunlarında pek çok farklı türde simülasyon var. Bunların arasında savaş simülasyonları, FPS’ler, şirket yönetim oyunları, borsa simülasyonları gibi pek çok oyun var. Yarış oyunları bu konuda farklı bir noktada. Oyunlar olabildiğince gerçekçi ve bu oyunlarda elde edilen beceriler, gerçek otomobil deneyiminde de işe yarıyor.

23 yaşındaki Enzo Bonito, profesyonel bir eSporcu. Kendisi bir e-yarış takımının da üyesi. Bonito, Meksika’da yapılan yarışlarda hem eski bir Formula 1 pilotunu hem de eski bir Indy şampiyonunu yenmeyi başardı.

Meksika’da yapılan Race of Champions, farklı disiplinlerden yarışçıları bir araya getirerek en büyük ismi seçmeyi amaçlayan bir turnuva. Enzo Bonito bu yarışmada ilk olarak şu anda Formula E’de yarışan ve geçmişte Formula 1’de yarışmış olan Lucas di Grassi’yi geride bırakmayı başardı.

Bu kadarla da kalmayan Bonito, esas büyük şoku üç defa Indy 500 yarışını kazanan Ryan Hunter-Reay’ı yenerek yaşattı. Yukarıdaki tweette bulunan videodan, yarışa ait bazı kesitleri izleyebilirsiniz.

Günümüzde dijital yarışlar gittikçe popüler hale geliyor. İlk yarış e-spor takımı 2016 yılında kuruldu. Bugün pek çok turnuvada pek çok yarışçı mücadele ediyor. Bu sporcular, klavye ve fare değil gerçek araçlardakine benzeyen direksiyonlar ve pedallar kullanıyorlar.

Elektronik sporlar gün geçtikçe farklı şekillere bürünüyor. Gelecekte belki de hologram araçların mücadele ettiği, ekstrem pistlerde yapılan yarışlar göreceğiz.




Samsung Galaxy M40, Wi-Fi Alliance Sertifikasyonunda Göründü
Samsung Galaxy M40, Wi-Fi Alliance Sertifikasyonunda Göründü

Samsung'un yeni nesil uygun bütçeli telefonları M serisi, şu an için üç cihazdan oluşmakta. M10, M20 ve M30 cihazları, özellikle Hindistan gibi gelişen pazarlarda peynir ekmek gibi...

Windows 10 Sistemleri, Hacker’ların Hedefi Haline Geldi
Windows 10 Sistemleri, Hacker’ların Hedefi Haline Geldi

Güvenlik uzmanları, güncellenmiş Windows 10 sistemleri için TrickBot isimli kötü amaçlı bir yazılımın tehdit hâline geldiğini söyledi. Bilgisayarlara Microsoft Office dosyalarından...

Motorola Moto G10 ve Moto G30 artık IP52 derecesi, 5.000 mAh pil ve dörtlü kamera ile resmi hale geldi 2021
Motorola Moto G10 ve Moto G30 artık IP52 derecesi, 5.000 mAh pil ve dörtlü kamera ile resmi hale geldi 2021

Bir müddet haberlerde bulunduktan sonra, Moto G10 ve Moto G30 nihayet resmiyet kazandı. Lenovo’nun sahip olduğu Motorola’nın iki yeni uygun ücretli akıllı telefonu ,...