Microsoft'un Düzeltme Güncellemesi, Yeni Sorunlar Getiriyor

Geçtiğimiz dönemlerde kullanıcılar için yeni bir güncelleme sunan Microsoft, bu güncellemede yaşanan sorunlar nedeniyle bir düzeltme güncellemesi daha sundu. Microsoft'un sunduğu düzeltme güncellemesiyse kullanıcıların başlat menüsü ve görev yöneticisinde arama yapamamasına neden oluyor.


Teknoloji devi Microsoft, son dönemlerde ilginç bir düzeltmeye çalışırken daha çok bozma sürecinin içerisine girdi. Şirketin Windows 10 için son dönemlerde yayınladığı güncellemelerin büyük bir çoğunluğu sorun çıkartmaya başladı ve Windows 10 kullanıcıları da bu durumdan bir hayli rahatsız görünüyorlar.

Microsoft'un geçtiğimiz hafta tüm kullanıcılarına sunduğu "KB4512941" toplu güncellemesi, bazı kullanıcılarda yükse CPU kullanımına neden olmuştu. Kullanıcıların ifadelerine göre bu güncellemeden sonra "SearchUI.exe" beklenmedik bir şekilde işlemci gücünü tüketiyordu. Teknoloji devinin yayınladığı son güncellemeyse hem başlat menüsü hem de görev yöneticisindeki arama menülerinin hiç çalışmamasına neden oldu.

Windows 10

"KB4515384" ismiyle kullanıcıların hizmetine 10 Eylül'de sunulan düzeltme güncellemesi, Microsoft'un da açıkladığı gibi SearchUI.exe'nin yüksek CPU kullanımını çözdü. Tam işlem tamam derken Windows 10 kullanıcıları, özellikle Reddit platformu üzerinden Microsoft'u topa tuttular. Kullanıcılardan gelen şikayetlerin kimisi başlat menüsünün hiçbir şekilde çalışmadığı yönündeyken kimi kullanıcılarsa başlat menüsünde arama yapmanın herhangi bir sonuç vermediğini ifade ettiler. 

Görünüşe göre Microsoft, sorunun farkında ve düzeltmeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Umarız bu kez Microsoft, ortaya yeni bir sorun çıkartmadan bu problemi çözer.




Çin, Deepfake Videolarını Yasaklama Kararı Aldı
Çin, Deepfake Videolarını Yasaklama Kararı Aldı

Çin, değiştirilmiş görüntü ve videoları barındıran, yayınlayan veya dağıtan internet sitelerini, uygulamaları ve servisleri yasaklayacak yeni yasalar yayınladı. Artık Çin’de...

Huawei Mate X2, Samsung’unkinden farklı katlanabilir bir tasarımla yakında piyasaya çıkacak 2021
Huawei Mate X2, Samsung’unkinden farklı katlanabilir bir tasarımla yakında piyasaya çıkacak 2021

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ yaptırımlarına karşın, pazar araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan son veriler , Huawei’nin hala Çin’de akıllı telefon pazarında...

Alibaba, Kendi Tasarladığı Yapay Zeka Çipini Duyurdu
Alibaba, Kendi Tasarladığı Yapay Zeka Çipini Duyurdu

Alibaba, çarşamba günü kendi tasarladığı Hanguang 800 isimli yapay zeka çipini duyurdu. ...