PlayStation 4 İçin Cross-Play Sistemi Beta Aşamasından Geçti

Sony, bir süredir PlayStation 4 için cross-play adı verilen 'çoklu platformları bir oturumda birleştirme' sistemi üzerinde çalışıyordu. Sony, sistemin beta programından çıktığını belirtti ve artık geliştiriciler bu sistemi oyunlarına ekleyebilecekler.


"Cross-Play" ismi verilen çarpraz platform desteği, farklı platformdaki oyuncuların aynı sunucularda toplanmasına izin veren bir sistemdir. Şu anda Fortnite'da var olan bu sistem fazlasıyla eleştiriye maruz kalmış olsa da bazı oyuncuların da hoşuna giden bir sistem olmaya devam ediyor.

Uzun zamandır istenen Cross-Play desteği artık Playstation 4 için de geliyor. Wired sitesinin yaptığı habere göre Sony, cross-play sisteminin beta testlerini bitirdi ve artık geliştiriciler oyunlarına cross-play özelliğini ekleyebilecekler.

Call of Duty: Modern Warfare, bu özelliği kullanacak ilk büyük oyun olabilir

Sony, resmi bir duyuruyla cross-play özelliğinin betadan çıktığını belirtmemiş olsa da Wired isimli haber sitesinin Sony'nin CEO'su Jim Ryan'la yaptığı röportaja göre cross-play özelliği artık hazır durumda. Raporlara göre, bu özelliği kullanacak ilk büyük PS4 oyunu, Call of Duty: Modern Warfare olacak.

PlayStation 4 oyuncuları, bu sistemin hiç gelmeyeceğini düşünmeye başlamıştı zira Sony, uzun zamandır konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı. Fortnite'daki çarpraz platform desteğinin de engellenmesi bu konuya tuz biber olmuştu ancak şirket bir sürpriz yaparak kimi oyuncuları sevindiren, kimi oyuncuları ise öfkelendiren çarpraz platform desteğini sonunda geliştiricilerin hizmetine sundu.




Spotify: Adblock Kullanırsanız Ban Yersiniz
Spotify: Adblock Kullanırsanız Ban Yersiniz

Spotify, geçtiğimiz perşembe günü güncellediği topluluk kurallarıyla oldukça enteresan bir karara imza attı. ...

Xiaomi Mi 11 Pro Tasarımı Sızdırıldı 2021
Xiaomi Mi 11 Pro Tasarımı Sızdırıldı 2021

2020 Aralık ayında tanıtılan Xiaomi Mi 11 modelinden sonra Mi 11 Pro modelinin tanıtılması bekleniyor. Hemen hemen tüm özellikleri bilinen Xiaomi Mi 11 Pro modelinin tasarımı...

Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin....