TSMC, 2 nm İşlemcilerin Ar-Ge Çalışmalarına Başlıyor

Tayvan merkezli, 50 binden fazla çalışanı olan, dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olma ünvanına sahip olan TSMC; 2 nm işlemcilerle ilgili Ar-Ge çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu. 2024 yılına kadar sürecek olan çalışmaların ardından 2 nm işlemcilerin seri üretimlerine geçilecek.


1987 yılında kurulan ve dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olma ünvanını kimseye bırakmak istemeyen TSMC, 2 nm işlemcilerin Ar-Ge işlemlerine başladığını duyurdu. Böylelikle dünyada ilk kez bir şirket, 2 nm işlemciler üzerinde çalışacağını duyurdu. Yapılacak olan Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu işlemcilerin üretilmesi için hedeflenen tarih 2024.

TMSC'nin gündem yaratacak tek açıklaması bu da değil. Şirket yetkililerinden birisi olan Zhuang Zishou, yeni fabrikalarının Tayvan'da onay aldığını belirterek bu fabrikanın 2021 yılında 3 nm işlemciler üzerinde çalışacağını, 2022 yılında da seri üretime geçeceğini söyledi. 

2 nm işlemcilerin Ar-Ge çalışmalarının yapılması ve şirketin üretime geçeceği yer de belli olmuş durumda. TSMC, bu merkezi Tayvan'ın Hsinchu kentinte bulunan Güney Bilim ve Teknoloji Parkı'nda kuracak. Neden bu şehri seçtiklerine dair de ufak bir açıklamada bulunan TSMC, bu kentte baş gösteren beyin göçü sorununun önüne geçmek için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. 

2 nm işlemcilerin Ar-Ge ve üretim süreçleriyle ilgili bilgiler şimdilik fazlasıyla kısıtlı. Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılacak olan yeni açıklamaları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.




YDS ve YÖKDİL’e Online Olarak Çalışabileceğiniz 10 Uygulama
YDS ve YÖKDİL’e Online Olarak Çalışabileceğiniz 10 Uygulama

YDS ve YÖKDİL hazırlık için kullanabileceğiniz Remzi Hoca gibi uygulamaları ve siteleri sizin için derliyoruz. Bu yazımızda hem yabancı dil sınavı hazırlığı için tercih edilen...

AirPods'a Rakip Olabilecek Yeni Bir Beats Modeli Tanıtılacak
AirPods'a Rakip Olabilecek Yeni Bir Beats Modeli Tanıtılacak

Teknoloji devi Apple'ın en popüler ürünlerinden biri olan AirPods, yine Apple'a ait olan Beats'in üreteceği yeni bir kulaklıkla kendine rakip edinebilir. ...

Google Play Store Türkiye'nin En İyi Uygulamaları Belli Oldu
Google Play Store Türkiye'nin En İyi Uygulamaları Belli Oldu

Google, Play Store Türkiye'de bulunan en iyi uygulamaları seçti. Bu haberimizde sizlerle, bu uygulamaların hangileri olduğunu ve amaçla kullanılabileceğini inceleyeceğiz. Evet arkadaşlar...