4 Kameralı Yeni Huawei Telefon, TENAA'da Ortaya Çıktı

Çin'in seritifika kurumu TENAA, Huawei'nin yeni bir akıllı telefonunu listeledi. TENAA tarafından ortaya çıkarılan telefonun özellikleri dikkat çekici olsa da hangi modele ait olduğu henüz bilinmiyor.


Çinli teknoloji üreticisi Huawei, bir yandan ABD'nin yaptırımlarıyla uğraşırken bir yandan da akıllı telefon modelleri üzerinde çalışmalarını yürütüyor. Bu kez şirketin yeni bir akıllı telefonu Çin'in sertifika kurumu olan TENAA'nın veritabanında listelendi. 

Listenelenen telefon modeli SPN-AL00 ve SPN-TL00 olarak kodlanmış durumda. Bu kodlar iki farklı akıllı telefon modelini çağrıştırmış olabilir ancak TENAA listelemelerinde bu iki modelin tüm özellikleri aynı. Bu farklı kodlamaların nedeni kesin olmamakla birlikte farklı renk seçenekleri anlamını taşıyor olabilir. 

Bu model numaraları şirketin daha önce kullandığı model numaraları düşünüldüğünde, Nova 5 serisi ve Mate 30 Lite ile ilişkilendiriliyor.

huawei

Telefonun ne olduğu tam olarak anlaşılamazken, telefonun görüntüleri de yüklenmedi. Bu da biraz daha kafa karışıklığına neden oluyor ancak en azından bu modelin gerçekten var olduğunu biliyoruz.

TENAA'da bulunan listeleme, bu akıllı telefon modelinin teknik özelliklerini de içeriyor. Buna göre Huawei'nin yeni akıllı telefonu, 6.26 inç boyutunda bir IPS ekrana ve FHD+ çözünürlüğe (2340 x 1080 piksel) sahip olacak. 8 çekirdekli, modeli bilinmeyen bir işlemci bu akıllı telefona 2.2 GHz hız sunacak ve bu güç, 8 GB RAM ile desteklenecek. 256 GB dahili belleği olan bu akıllı telefonun microSD desteği de bulunacak. 4G bağlantı desteğine sahip olacak olan bu akıllı telefon, Android 9 Pie işletim sistemini kullanacak ve hızlı şarj destekli 3.900 mAh kapasiteli bir batarya içerecek.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra Huawei'nin yeni akıllı telefonu, 4'lü arka kamera kurulumuna sahip olacak. Bu dörtlü kamera kurulumu, 48 megapiksellik bir ana arka kamera, 8 megapiksel, 2 megapiksel ve 2 megapiksellik kameralardan oluşacak. Bu akıllı telefonun ön kamerası ise 32 megapiksel çözünürlüğünde olacak.

Huawei'nin bu gizemli telefonunun TENAA'da listelenmesi, bu akıllı telefonun hazır olduğu ve lansman tarihine günler kaldığını gösteriyor. Şirket, en kısa süre içerisinde bu modeliyle ilgili bir duyuruda bulunabilir.




OnePlus 5 ve 5T, Android 9 Pie Güncellemesini Aldı
OnePlus 5 ve 5T, Android 9 Pie Güncellemesini Aldı

Geçtiğimiz yıl beta sürümünü alan OnePlus 5 ve OnePlus 5T cihazları Android Pie'ın kararlı sürümüne kavuştu. ...

Mortal Kombat 11’de Terminatör’ün Oynanış Fragmanı Çıktı
Mortal Kombat 11’de Terminatör’ün Oynanış Fragmanı Çıktı

Sürekli ek paket haberlerini yaptığımız Mortal Kombat 11’den yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Yeni bir ek paket alacak oyuna getirilecek Terminator karakterinin oynanış fragmanı...

Türk Astronomlar: Şehirlerimizi doğru aydınlatalım
Türk Astronomlar: Şehirlerimizi doğru aydınlatalım

Kusursuz bir astronomik gözlem yapabilmek için gökyüzünün bulutsuz olması ne kadar önemli ise, şehir ışıklarındaKusursuz bir astronomik gözlem yapabilmek için gökyüzünün bulutsuz...