Bir Florida Şehri, Hackerlara 600.000 Dolar Ödedi

ABD'nin Florida eyaletine bağlı bir şehirde gerçekleşen olayda il meclisi, hackerlara 600.000 dolar (3 milyon 460 bin TL) fidye ödemeyi kabul etti.


Riviera Beach sistemi, hackerlar tarafından üç hafta önce ele geçirilince 1 milyon dolar karşılığında tüm bilgisayarlar ve donanımlar değiştirilmişti. Riviera Beach İl Meclisi, kapalı bir toplantıda hackerların istediği fidyeyi verip vermemek için oylama düzenledi ve oylama sonucunda fidyenin ödenmesi kararı alındı. Hackerlar tüm kayıtları şifrelediği için Palm Beach banliyösünün başka şansı olmadığı düşünülüyordu. 

Hackerların sisteme, bir çalışanın açtığı e-posta sonucunda girdiği düşünülüyor. E-postadaki bağlantıya tıklayan çalışan, zararlı yazılımın yüklenmesine sebep oldu. ABD İç Güvenlik Departmanına göre fidye yazılımı, bireysel ve kurumsal hedefe sahip olan ve en hızlı büyüyen zararlı yazılım haline geldi. 2018 yılında ‘SamSam’ virüsü, Cleveland Hopkins Uluslararası Havaalanı’ndaki uçuş bilgi sistemini, bagaj görüntüleme sistemini ve e-postaları engellemişti.

The Palm Beach Post’un haberine göre FBI ve ABD İç Güvenlik Departmanı, Florida Saldırısı hakkında bir soruşturma başlattı.




Microsoft, Gizlilik Modunda Gerçek Bir Gizlilik Sağlayacak
Microsoft, Gizlilik Modunda Gerçek Bir Gizlilik Sağlayacak

Chrome tarayıcısının gizli modu, kullanıcıların ziyaret ettiği web sitelerinin ana Chrome uygulamasında görünmeyeceği göreceli bir gizlilik. Bunun bazı durumlarda düşünüldüğü...

Arayanın Kim Olduğunu Söyleyen 7 ‘Arayan Kim’ Uygulaması
Arayanın Kim Olduğunu Söyleyen 7 ‘Arayan Kim’ Uygulaması

Tanımadığını numarayı görmekten sıkılanlar için, arayanın kimliğini gösteren uygulamaları listeledik. Ayrıca bu uygulamalar bilgi güvenliğimiz açısından hangi riskleri taşıyor,...

Normal Fiyatı 32 TL Olan Oyun Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu
Normal Fiyatı 32 TL Olan Oyun Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

Epic Games Store, artık gelenekselleşen ücretsiz oyun şenliklerine şimdi de Thimbleweed Park'ı eklemiş oldu. ...