İnterneti Kasıp Kavuran A Word Benzeri 4 Mobil Kelime Oyunu

Yerli yapım olmasıyla bizleri gururlandıran A Word kelime oyunu, tamamıyla Türkçe oluşuyla da bulmaca severlere oldukça keyifli bir oynanış sunuyor. Peki A Word isimli mobil oyun nasıl oynanıyor? Bir yerde takıldığınız zaman açıp Google’a A Word cevaplar yazmaktan başka yapabileceğiniz neler var? Hepsi yazımızda.


Problem çözmek, hemen hemen hayatın her alanında karşımıza çıkan bir durum. Oyunlardan tutun, gerçek hayata kadar birçok alanda sürekli olarak problemlerle karşılaşır, sonrasında da bu problemi çözmeye odaklanırız. A Word gibi bulmaca oyunları da bu konuda bizlere hem yardımcı olan hem de eğlenmemizi sağlayan yapımların başında gelir.

Bulmaca oyunları birçok şekilde karşımıza çıkabiliyor olsa da bu türe ait oyunlar arasında en çok tercih edilenler genellikle kelime üzerine kurulu bulmaca oyunları olur. İşte A Word, bulmaca oyunları arasında yakaladığı başarıyla dikkat çekmesinin yanı sıra yerli bir mobil oyun olmasıyla da bizlere gurur veriyor.

A Word kelime oyunu nedir, nasıl oynanır?

Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi, A Word bal peteklerine benzer yapıda altıgen şekilde harfleri oyuncunun karşısına sunuyor. Bu harflerin yanı sıra ekranın üst kısmında verdiği konu başlığı ya da ipucu gibi kelimelerle de ortaya çıkarılması gereken kelimeyle ilgili ufak bilgiler veriyor.

Oyuncu daha sonra bu ipuçlarından yola çıkarak parmağını bir harften diğerine sürükleyerek kelimeyi oluşturuyor. Eğer doğruysa puan kazanılıyor, yanlışsa da seçili harfler bir anlığına kırmızıya boyanıyor. Oyuncu da başka kelimeler denemeye başlıyor.

Oyun her ne kadar basit bir oynayışa sahip olsa da kesinlikle kolay bir oyun değil. Zaten bulmaca oyunlarının bu kadar zevkli olmasının sebebi de bu. Oynaması kolay, çözmesi zor oluyorlar. A Word, her şeyin yanı sıra barındırdığı çok sayıda kelime ve bulmacayla birlikte uzun bir oynama süresine de sahip.

A Word oynanış tüyoları:

A Word

  • Türkçe’de ik sesli veya iki sessiz harfin yanyana gelmesi nadir bir olaydır. Harfleri sesli ve sessiz şekline bir sıraya sokarak kelime arayın.
  • Türkçe’de en az kullanılan karakterler sırasıyla J, F, Ö, P ve C harfleri. Bu harfleri görüyorsanız içinde bu harfi barındıran kelimeleri düşünün.
  • Oyunun size verdiği ipuçlarını ilk bölümlerden harcamayın. İlerleyen bölümlerde daha çok ihtiyacınız olacak.
  • Bölümleri elinizden geldiğince hızlı tamamlayın. Arttırdığınız süre size bonus puan olarak dönüyor.
  • Bir bölümde takıldıysanız üstüne uzun saatler düşünmeyin. Biraz ara verdikten sonra yeniden deneyin.

Peki A Word son zamanlarda nasıl gidiyor?

a word puanı

A Word kelime oyunu Türkçe bir bulmaca oyunu olarak popülerliğini her ne kadar koruyor olsa da son zamanlarda oyuncular tarafından yükselen eleştirel sesler de mevcut. Oyun oynanmaya devam ediyor etmesine ama an itibarıyla son güncellemenin 14 Haziran 2019 tarihinde yapılmış olması büyük tepkiler çekmeye başlamış durumda.

Eleştiriler, oyunun yeni tasarımının kötü olduğu yönünde de devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra, yine güncelleme konusuyla ilgili olarak oyuna yeni bölüm eklenmemesi yönünde sorun yaşayan insanlar da mevcut. Oyun Kasım 2016’dan beri piyasa da ve sevenleri sık sık oynayarak eklenen bölümleri bir çırpıda bitirmeye alışmış durumda.

Hâl böyle olunca da oyuna çok uzun zamandır yeni bölümler eklenmemesi oyuncuları rahatsız etmeye başladı. Ancak söylediklerimiz yanlış anlaşılmasın, A Word hâlâ alternatifleri arasında öne çıkmayı başaran bir yapım.

A Word alternatifi popüler kelime oyunları

Kelime Gezmece

kelime gezmece

  • Geliştirici: BigStar Games
  • Boyut: 57 MB

Kelime Gezmece, gazetelerde bulunan klasik bulmacalara oldukça benzer bir yapıya sahip. Tek farkı, verilen boşlukları sorular aracılığıyla değil, size verilen harflerle dolduruyor olmanız. Oyunla ilgili bir diğer güzel nokta ise, bulduğunuz kelimelerin üzerinde parmağınızı kaydırarak sözlük anlamlarına ulaşabiliyorsunuz.

Words of Wonders

words of wonders

  • Geliştirici: Fugo Games
  • Boyut: 103 MB

Words of Wonders, içinde bulunan çok sayıda dil seçeneğiyle bir sürü dilde bulmaca çözme olasılığını oyunculara sunuyor. Bu oyunda da Kelime Gezmece de olduğu gibi klasik bir bulmaca tasarımı kullanılıyor. Tabii ki ilerledikçe boşluklar ve verilen harfler giderek artıyor.

Kelimelik

kelimelik

  • Geliştirici: He2 Apps
  • Boyut: 16 MB

Kelimelik, eskiden hayatımızda bir masa oyunu olarak yer alan Scrabble’ı mobil cihazlara taşıyan bir oyun. Oyunda aynı Scrabble’da olduğu gibi bir harf stoğunuz var. Bu stok aracılığıyla oyun masasının üzerine harfleri yerleştirerek rakibinizden daha fazla puan kazanmaya çalışıyorsunuz.

Düşen!

düşen!

  • Geliştirici: LookMan Game
  • Boyut: 18 MB

Düşen!, yaratıcı oynanışı ile listemizde bulunan A Word benzeri oyunlardan bir nebze ayrılıyor. Oyunda amacımız her ne kadar kelime bulmak olsa da bunu daha dinamik bir şekilde yapıyoruz. Ekranda görünen harflerden bir kelime oluşturduğumuz zaman, kullanılan harflerin üstünde bulunan harfler aşağı düşüyor. Böylece yeni kelime ihtimalleri doğuruyor.

A Word isimli bulmaca oyunu hakkında çeşitli tüyolar, oyunun gidişatı ve alternatifleri gibi bilgiler verdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Peki sizin kelime ya da bulmaca tabanlı mobil oyun önerileriniz var mı? Yorumlar kısmında belirterek herkes ile önerilerinizi paylaşabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Dijital Oyun Alışverişlerinin Bir Numaralı Adresi: Oyunfor
Dijital Oyun Alışverişlerinin Bir Numaralı Adresi: Oyunfor

İnternet dünyasının en çok tercih edilen ve kaliteli oyun sitesi Oyunfor.com sizlere ekonomik fiyat tarifesi ile dilediğiniz tüm oyun içi materyal ve e-pinleri en uygun fiyat avantajı ile...

Microsoft Açıkladı: Windows 7'ye Veda Günü Yaklaşıyor
Microsoft Açıkladı: Windows 7'ye Veda Günü Yaklaşıyor

Microsoft, Ocak 2020 itibarı ile şirketin şu ana kadar piyasaya sürdüğü en popüler işletim sistemlerinden biri olan Windows 7 için desteğini sonlandıracağını açıkladı. ...

OnePlus 7 Pro 5G İçin Yeni Bir Güncelleme Yayınlandı
OnePlus 7 Pro 5G İçin Yeni Bir Güncelleme Yayınlandı

Son dönemlerin popüler telefonu OnePlus 7 Pro 5G için yeni bir güncelleme yayınlandı. OxygenOS 9.5.5 isimli güncelleme bir güvenlik yamasını ve bazı hataların çözümlerini...