Ofis programları denince kuşkusuz akla gelen ilk program Microsoft Office’dir. İlk yayınlandığı günden itibaren sektörü tek başına domine etmeyi başaran Microsoft Office, günümüzde işletmelerin %87’sinde ticari amaçlı kullanılmaktadır. Bu işletmelerin büyük çoğunluğu ise Microsoft Office 2010 sürümünü tercih etmektedir.
Fakat bazı kullanıcılar Microsoft’un aylık ödeme sistemine geçmesinden pek memnun kalmadılar. Artık eskiye oranla daha fazla rekabetçi sitenin olması ve birçoğunun bulut tabanlı hizmet vermesi kullanıcıları farklı arayışlara yöneltti.
Piyasaya yeni çıkan web siteleri ve uygulamalar ise hem korsan sürüm kullanıp artık bilgisayarının zarar görmesini istemeyen kullanıcılar için hem de Microsoft Office'e oranla daha iyi bir fiyat performans ürünü isteyen kullanıcılar için bir çıkış kapısı oldular.
Eğer siz de Microsoft Office'in Word, Excell, Powerpoint gibi programlarına bir alternatif arıyorsunuz aşağıdaki uygulamalardan ihtiyaçlarınıza en uygun olanına şans verebilirsiniz.
Microsoft Office’in aylık abonelik ücreti ile çalışması ve Google’ın G-Suit’i yıllık çok cüzzi bir miktara satışa çıkarması, Microsoft için önlem almayı gerektirdi. Google’ın G Suit’ine karşı Microsoft tamamen ücetsiz olan Microsoft Office Online’ı piyasaya sürdü.
Aynı offline sürümü gibi çalışan Microsoft Office Online’ın tek eksiği özet tablo oluşturma özelliğine sahip olmaması. Fakat aynı şekilde Google G Suit de bu özellikten mahrum.
Eğer genel olarak Microsoft Office formatlarını kullanıyorsanız, Microsoft Office Online sizin için en doğru seçim olabilir. Microsoft Office Online ile G Suit’de olduğu gibi dosyalarınızı dönüştürmek zorunda da değilsiniz. Google Chrome üzerinde eklentisi olan Microsoft Office Online, aynı zamanda iOS ve Android işletim sistemleri için geliştirilmiş uygulamalara sahip.
Alıştığınız Office deneyimini premium bir şeklinde yaşatmayı hedefleyen WPS Office kullanıcılara en az Word, Excel ve Powerpoint kadar iyi bir tasarım sunmakta. Sahip olduğu son derece tatmin edici dosya formatlarının yanında, program aynı zamanda dosyalarınızı Microsoft Office kullanıcıları ile paylaşabilmeniz için Office formatlarına dönüştürme özelliğine sahip.
Uygulamanın belki de tek handikapı, arada sırada çıkan reklamlar. Fakat bu reklamlar kesinlikle yaptığınız işin bölünmesine yol açacak sıklıkla karşınıza çıkmıyorlar. Bir başka problem ise WPS Office Free online olarak çalışsa da bir uygulamayı bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekmekte. WPS Office Free uygulmasını Windows, Linux, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.
Google’ın ofis paketi olarak bilinen G suit, kişisel ve profesyonel kullanım için kullanabileceğiniz bulut tabanlı bir ofis uygulamasıdır. Yıllık olarak son derece cüzzi bir miktar ödeyerek kullanabileceğiniz Google G suit Microsoft Online’a karşı en güçlü alternatiflerden birisi konumunda.
Google Dökümanlar, Google Tablolar ve Google Sunumlar adı altında 3 farklı şekilde kullanıcılara sunulan Google G suit kullanıcıların MS Office Online’a olan bağlılıklarını koparmayı hedeflemekte. Google Docs ( Google Dökümanlar), Word için bir alternatif oluştururken, Google Sheets (Google Tablolar) Excel için ve Google Slides (Google Slaytlar) ise Powerpoint uygulamaları için bir alternatif oluşturmakta.
Google Dokümanlar İndir:
Google Tablolar İndir:
Google Slaytlar İndir:
Microsoft Office Online ve Google G Suit’e iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkan Zoho Workplace, diğer bulut tabanla üretgenlik araçları kadar popüler olmasa da son derece güçlü bir ofis aracı. Sahip olduğu yeni tasarım ile eski, klasikleşmiş Word tasarımından kurtulan Zogo Workplace, profesyonel işler çıkarabilecek kadar iyi bir program.
Fakat bu sadece buzdağının görünen yüzü. Zoho sadece ofis uygulamalarını sunmakla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda dosya yönetimi, güçlü bir site tasarım aracı ve birçok ortak çalışmaya dayalı araç sunmakta.
Özellikle küçük işletmelere yönelik uygun fiyatları ile Microsoft Online için iyi bir alternatif oluşturmakta.
ONLYOFFICE, yazı, tablo ve slayt düzenlemeniz için gerekli araçlara sahip bulut tabanlı bir web sitesidir. Son derece basit bir arayüze sahip olan bu web sitesi, dosyalarınızı düzenlemek için herhangi bir uygulamaya indirmenizi gerektirmemekte.
Aynı zamanda paylaştığınız dosyalarınızı diğer kullanıcılar ile birlikte düzenlemenize izin veren ONLYOFFICE, dökümanlarınız, tablolarınız ve slaytlarınız için sonsuz bir depolama alanı sunmakta. Kişisel kullanım için tamamen ücretsiz hizmet veren bu web sitesi, aynı zamanda paylaşılan dosyayı diğer kullanıcıların görmesi için bir hesap açma zorunluluğu bulundurmamakta.
Aradığız şey tamamen yazı yazmanıza yarayan basit bir programsa, Calmly Writer Online kesinlikle bu konudaki en basit arayüze sahip web sitesi. Yazdığınız yazıları .txt, htm ve DOCX olarak kaydetme imkanı veren web sitesi aynı zamanda görsel yükleme fonksiyonuna sahip.
Dropbox Paper, hepimizin bildiği bulut depolama şirketi Dropbox’ın bir alt ürünü. Dropbox Paper’i kullanabilmek için ihtiyacınız olan tek şey bir Dropbox hesabı. Dropbox hesabı açarak 2 gb’lık hakkınızı ücretsiz olarak Dropbox Paper için kullanabilirsiniz.
Sahip olduğu basit ve minimalist tasarım, Dropbox Paper kullanıcılarına üretim aşamasında kolay odaklanma imkanı vermekte. Siz de dropbox paper’i ister tarayıcı üzerinden ister Android ve iPhone uygulamaları üzerinden kullanabilirsiniz.
Dropbox Paper İndir:
Uzun bir süredir hayatımızda olan Microsoft Office uygulamaları artık hiç de yalnız sayılmazlar. Hem daha uygun fiyatlı hem de bulut desteği veren bu web siteleri ve uygulamalar sayesinde, siz de üretgenliğinizi sonuna kadar keşfedebilirsiniz.
OPPO INNO DAY 2020’de Çinli şirket, OPPO X 2021 olarak isimlendirilen etkileyici katlanabilir ekran konseptli akıllı telefonunu sergiledi. Bunun dışında şirket, yaklaşmakta olan amiral...
The Forest’ın yapımcısı Endnight Games, ilk oyunun devamı olan Sons of The Forest için bir fragman yayınladı ve çıkış tarihini doğruladı. İlk oyun hayatta kalma korku temasına...
Farklı zamanlarda farklı cihazlara veya ürünlere ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu haberimizde "İyi ki almışım" dedirtecek 5 ürünü inceleyeceğiz. ...