Android Q Sistem Arayüzü, Önemli Bilgileri Açığa Çıkardı

Android Q'nun kod dizinini inceleyen yazılımcılar, sürümün getirebileceği yeni özellikleri ortaya koydu.


Bu ayın başlarında sızdırıldığı zaman Android Q’nun belirli özellikleri ve gizlilik konusundaki gelişmeleri ortaya çıkmıştı. Sistemi daha derinden inceleyen yazılımcılar, yeni arayüzün altındaki yeni özelliklerin sır perdesini de ortadan kaldırdı.

Uygulamaların kod dizininde araştırmalar yapan yazılımcılar, gelecekte gelmesini bekledikleri özelliklerden bahsettiler. Bunların başında da “yüz tanıma” özelliği geliyor.

Yüz tanıma

Bugün XDA’in haberinde açıklandığı üzere Android Q ile daha güvenli bir yüz tanıma donanımı desteği geliyor. “Güvenilen yüz” gibi bir fotoğrafı analiz eden donanımların haricinde yüzünüzü kızılötesi olarak tarayacak yazılımlar gelecek.

Samsung ve OnePlus gibi markalar konu hakkında kendi çözümlerini geliştirmiş olsalar da Android Q ile yeni bir akım başlayacak.

Ekran kaydı

Android’in Pie sürümünde ekran görüntüsü alma özelliği güç menüsünde bulunuyordu. Android Q ile sistem içerisinde bir ekran kaydı alma özelliği gelecek.

Acil durum kısayolu

Acil durum kısayolu güç menüsüne eklenecek. Normalde kilit ekranda bulunan bu özellik daha hızlı bir şekilde kullanıcıların erişimine sunulmak için güç menüsünde de bulunacak.

Bildirimler

Android Q ile yeni bildirim düzenlemesi seçenekleri gelebilir. Şu an için kullanıcılar bildirimlere basılı tuttuklarında “Bildirimleri durdur” gibi seçenekleri kullanabiliyor. Android Q ile “Engelle” ya da “Sessizce göster” seçenekleri ortaya çıkabilir.




Xiaomi ABD’ye ‘Kara Liste’ Davası Açtı! 2021
Xiaomi ABD’ye ‘Kara Liste’ Davası Açtı! 2021

Geçtiğimiz günlerde görevi devreden Donald Trump‘ın Xiaomi için kara liste kararına imzalaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Huawei hemen hemen 1 senedir Google uygulamalarına ve...

Apple’ın izinde: Galaxy S21 ve S21 Ultra, kutusundan eksik çıktı 2021
Apple’ın izinde: Galaxy S21 ve S21 Ultra, kutusundan eksik çıktı 2021

Samsung’un Galaxy S21 ailesi, şirketin 2021 amiral gemisi serisi olarak görücüye çıktı. Galaxy S21 ve S21 Ultra aletlerinin artıları ve eksileri bulunuyor. Galaxy S21 kutu açılışı da...

'IT' Filminin Kırmızı Balonları Fortnite'a Eklendi
'IT' Filminin Kırmızı Balonları Fortnite'a Eklendi

Önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan korku filmi IT: Chapter 2'nin kırmızı balonları, Fortnite haritasına da eklendi. Daha çok kanalizasyon kapaklarının olduğu bölgelerde bulunan bu...