Verileri Hızlandıracak Yeni Mıknatıs Bulundu

New York Üniversitesi'nde çalışan bir grup fizikçi; veri depolama teknolojisini hem hız, hem de enerji tasarrufu açısından geliştirecek yeni bir mıknatıs keşfetti.


Veri depolama teknolojisinde en önemli problemler genellikle; bilgisayarın az enerji harcamasını sağlama ve hız ile alakalı oluyor. New York Üniversitesi'nde çalışan bir grup fizikçi; veri depolama teknolojisini hem hız, hem de enerji tasarrufu açısından geliştirecek yeni bir mıknatıs keşfetti.

Bu mıknatıs türü; literatürde Singlet tabanlı bir mıknatıs olarak adlandırılan ve USb2 ismiyle de bilinen, uranyum ve antimon bileşiği içerisinde bulundu. Bu mıknatıs türünün en çok dikkat çeken yönü; veri depolama teknolojisi geliştirebilecek yapıya sahip olması.

Bu yeni mıknatıs türü, hem hız hem de veri tasarrufu sağlayacak

Bu alanda çalışan uzmanlar; USb2'deki elektronların, spin eksitonları oluşturabildiklerini ve yan yana hizalanmış manyetik alanlar yaratabildiğini keşfetti. Bu hizalanmış manyetik alanlar, daha önceki kullanılan mıknatıslardan çok daha farklı bir dizgi oluşturuyor.

Bu alanda baş araştırmacı olarak çalışan Andrew Wray; mıknatısların veri alanında nasıl kullanacağını ayrıntılı olarak açıkladı. Wray, bu manyetik alanların veri geçişleri için fazladan güç tüketimini engellediğini ve bunun da; hem hız, hem de veri tasarrufu olarak geri döndüğünü ifade etti.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Intel'den Yeni Bir Güvenlik Yaması Geldi
Intel'den Yeni Bir Güvenlik Yaması Geldi

Intel, son dönemde işlemcilerde ortaya çıkan açıkları ortadan kaldırdığını söylediği bir yama yayınladı. Firmanın bu iddiasını siber güvenlik uzmanları yalanladı. ...

Canlı Yayında Hız Yapan YouTuber Yayın Bitmeden Yakalandı
Canlı Yayında Hız Yapan YouTuber Yayın Bitmeden Yakalandı

YouTube'un her yeni bir günde yeni olaylara tanık olduğunu biliyoruz. Bu olaylardan biri de 31 Mart'ta bir canlı yayın sırasında gerçekleşti. ...

Spotify'da Yaşanan Sorun, 15 Yaşındaki Genci Ünlü Yaptı
Spotify'da Yaşanan Sorun, 15 Yaşındaki Genci Ünlü Yaptı

Almanya'da yaşamını sürdüren 15 yaşındaki Yusuf Emre Nalcı, dünyaca ünlü rapçi Future'ın bir şarkısının Almanca versiyonunu Spotify'a yüklemek istedi. Yaşanan bir karışıklık...