Giriş kısmında da söylediğimiz gibi yazılım kültürünün temel direklerinden biri olan bu ikonik kodu ilk olarak kimin kullandığı bilinmiyor ancak bu ifadenin Kanadalı bilgisayar bilimcisi Brian Kernighan’ın 1972 yılında B dili için bir el kitabı yazarken kullandığını biliyoruz.
Peki, 'Merhaba Dünya' kodunu bu kadar popüler yapan şey neydi? 'Merhaba Dünya', kodlama dilinde çalışmanın nasıl olacağını ve sözdiziminden hoşlanıp hoşlanmayacağınızı anlamanız için hızlı bir yol sunuyor ancak bu kodun bu kadar popüler olmasının asıl nedeni, içinde barındırdığı mecazi anlam. Ne de olsa kod yazmak ve çalıştırmak, sihir gibi bir şey. Kodlama ile bir yaşam formu gibi yürüyen ve yaşayan bir şey yaratabiliyorsunuz.
Çoğu insan, ilk 'Merhaba Dünya' kodunu yazdıktan sonra şaşırtıcı derecede güçlü bir kontrol ve ustalık hissine kapılıyor zira karşınızda duran makine, tam olarak ne istediyseniz onu yapıyor. Zaten bu işin çekiciliği de burada olsa gerek. Başarılı geliştirici Sarah Drasner, “Kontrol etmek için küçük bir evren yaratıyorsunuz. Bu, bir çeşit dopamin görevi görüyor. Bir şeyler yarattıkça bundan zevk alıyorsunuz” diyor.
Son olarak 'Merhaba Dünya!' kodunu yazmak için illa yazılımcı olmanız gerekmediğini söyleyelim. Hemen şimdi Python programlama dilinde kod çalıştırabileceğiniz bu internet sitesine gidip karşınıza çıkan bölüme print("Hello, World!") yazabilirsiniz. Ardından sayfanın üstündeki büyük yeşil 'RUN' düğmesine basıp yazılımdaki en eski geleneklerden bir tanesinin parçası olmayı başarabilirsiniz.
2014 yılında piyasaya çıkan sıra tabanlı strateji ve rol yapma oyunu Braveland, kısa süreliğine ücretsiz oldu. ...
Huawei’nin Mate 30 serisiyle birlikte gün yüzüne çıkardığı yongası Kirin 990, üstün özellikleriyle birçok otoriteden tam not almayı başarmıştı. Yonga alanında bir...
İş hayatında sıklıkla kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan Slack, bilgisayar uygulaması için karanlık mod getireceğini duyurdu. ...