Nvidia, MacBook'tan 7 Kat Daha Hızlı Dizüstülerini Tanıttı

Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenecek Computex 2019 öncesinde, Nvidia adet şov yaptı. Yeni dizüstü bilgisayarlarıyla MacBook’lara rakip ürün gamına giriş yapan firma, hem hafif hem de yüksek performanslı cihazlarını tanıttı.


Dizüstüler mobil işlemci teknolojilerinin de gelişmesiyle birlikte artık eski hantallıklarından kurtuldular. Görüntü işlemcileri üreticisi Nvidia ise, yaşanan son gelişmeleri ürün gamlarında başarıyla kullanıyor. Firmanın son sürprizleri ise bu yeni ürün sınıflarını ne kadar önemsediğini gösterdi. 

Computex 2019 fuarı öncesinde düzenlenen basın toplantısında bombayı patlatan Nvidia, RTX grafik kartlarını da destekleyen yeni dizüstülerini sahneye çıkardı. Yeni bilgisayarların içerisinde Studio adını verdiği bir platform sunan firmanın hedefi, grafik işleme hızını arttırmaktı.

Nvidia’nın bu dizüstüler ile hedefi MacBook kullanıcılarını kendisine çekmek. Bir başka deyişle, iş dünyası için profesyonel ortamlar sunmak. Tasarımcılar, uygulama geliştiricileri ve fotoğrafçıların doğrudan görsel işlemci deneyimi sunan bir firmadan bilgisayar alma beklentisi oldukça tutarlı görünüyor. 

Nvidia’nın yeni dizüstü serisinin toplam 17 üyesi bulunuyor. Bu 17 bilgisayarın hepsi, firmanın üretici ortakları olan Acer, Asus, Dell, Gigabyte, HP, MSI ve Razer tarafından üretiliyor. Serinin başlangıç fiyatı ise 1.599 dolar seviyesinde.

Elbette tüm bilgisayarlarda Nvidia’nın grafik işlemcileri bulunuyor. Quadro RTX 5000, 4000, 3000 GPU’larının yanı sıra, GeForce RTX 2080, 2070 ve 2060 GPU’ları da ürün gamında kullanılan görüntü işlemcileri arasında bulunuyor. Nvidia’ya göre bilgisayarlar Apple MacBook Pro’dan ortalama 7 kat daha hızlı. 

Quadro RTX 5000 GPU ile gelen yüksek performanslı dizüstüler, 16 GB GPU hafızasına sahipler. Bazı bilgisayarlarda bu görsel performansı sonuna kadar hissedebileceğiniz 4K çözünürlüğünde ekranlar da bulunuyor. 4K ekranlı sürümlerde Nvidia’nın Max-Q teknolojisinden destek alınıyor. Böylece bilgisayarlar daha hafif bir gövdede bulunurlarken, daha yüksek performans sağlayabiliyorlar. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Gigabyte, Ekran Kartına Benzeyen Yeni SSD'sini Tanıttı
Gigabyte, Ekran Kartına Benzeyen Yeni SSD'sini Tanıttı

Gigabyte, tasarımıyla ekran kartına benzeyen, performansıyla ise dünyanın en hızlı SSD modellerinden biri olan Aorus RAID SSD'yi tanıttı. Dört PCIe 3.0 512GB NVMe SSD'den oluşan kart, 6.3...

2019'un en kötü şifreleri açıklandı
2019'un en kötü şifreleri açıklandı

Uzmanlar, iyi bir hesap koruması için genellikle karmaşık ifadelerden oluşan şifreleri tercih etmenizi öneriyor.Uzmanlar, iyi bir hesap koruması için genellikle karmaşık ifadelerden...

Samsung'un Apple'a Adeta Nispet Yaptığı 7 Yeni Özelliği
Samsung'un Apple'a Adeta Nispet Yaptığı 7 Yeni Özelliği

Galaxy Note10 ailesini tanıtarak gündemin ana konularını oluşturmayı başaran Samsung'un, Apple tarafından değerlendirilmesi gereken özelliklerinden bahsedeceğiz. ...