iPhone 11 Modellerinin Üçünde de USB-C Bulunmayacak

iPhone'un 2019 yılında çıkacak olan yeni modelleri, gelen her haberle kullanıcıları üzmeye devam ediyor. Ortaya çıkan yeni haberse telefonun bağlantısı konusunda oldu. iPhone'un yeni amiral gemileri, bağlantı olarak USB-C yerine Lightning girişini kullanmaya devam edecek.


Apple, eylül ayında gerçekleştireceği etkinlikle birlikte bu seneki iPhone modellerini duyuracak. Şu anda iPhone 11 mi yoksa iPhone XI mı olacağı belli olmayan yeni telefon, kullanıcıları büyük hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu hayal kırıklıklarının en başındaysa tasarım konusu yer alıyordu.

Birçok kişi iPhone tasarımlarının eskiden daha güzel olduğunu, Apple'ın gittikçe tasarım konusunda düşüş yaşadığını belirtti. Dahası, bu seneki tasarımdan neredeyse nefret eden kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, bu sene içerisinde yeni bir iPhone almayı düşünmediklerini de ekledi.

iphone 11

Bu kararın arkasında devasa kamera modülü ve kameranın haricinde pek de bir değişiklik geçirmeyen tasarım olsa da kullanıcıları telefonlarını yenilememeye iten tek unsur bu değil. Kullanıcılar, aynı zamanda bu seneki iPhone'ların tekrardan telefon almaya değer yeni bir özelliği kendilerine sunmadığını ifade etti.

Bu sene tanıtılacak olan üç model iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR'ın bir üst modeli olacak. Aynı ekran teknolojisini ve aynı ekran çözünürlüğünü kullanan cihazlar, bu konuda bir gelişim göstermeyecek.

apple

Gelişmeyen özelliklerden devam etmemiz gerekirse Lightning girişi de yeni iPhone modelleriyle birlikte varlığını sürdürmeye devam edecek. USB-C girişini bu sene de edinmeyen Apple, kullanıcılarını bu konuda da hayal kırıklığına uğrattı.

Ortaya çıkan bilgilerde yeni iPhone modellerinin yeni bir Taptic Engine'in kullanacağı belirtildi. iPhone'un bu seneki modellerinde 3D Touch'ın kullanılmaması sebebiyle ortaya çıktığı düşünülen bu motorun ne gibi yeni özellikleri getireceği şu an için bilinmiyor.

Telefonların diğer bilinen özelliklerine bakacak olursak iPhone XS ve iPhone XS Max'in yenilenmiş modelleri üç adet arka kameraya sahip olacak. Yeni eklenen sensör ultra geniş açılı çekim özelliğini getirecekken Smart Frame isimli bir özellik de kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Bu özellikle birlikte kullanıcılar standart fotoğraflar çektiği zaman geniş açılı sensör de bir adet fotoğraf çekecek. Bu sayede çerçeveleme işlemi gibi işlemler gerçekleştirilebilecek.




A101'in 14 Şubat'ta Satışa Sunacağı 3 Teknolojik Ürün
A101'in 14 Şubat'ta Satışa Sunacağı 3 Teknolojik Ürün

Aktüel ürünleri ile müşterilerine uygun fiyatlı teknolojik ürünler sunan A101, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yeni bir TV ve akıllı telefon almak isteyenleri fazlasıyla sevindirecek. ...

Xbox Alternatifindeki 4 Teraflop GPU Yeterli Olacak mı?
Xbox Alternatifindeki 4 Teraflop GPU Yeterli Olacak mı?

Teknoloji devi Microsoft'un Xbox Series X'in yanında disk girişi barındırmayan daha ucuz bir konsol tanıtması bekleniyor. Lockhart ismi verileceği söylenen bu konsolun iddialara göre 4...

Samsung, Apple ve Google İçin Katlanabilir Ekran Üretecek
Samsung, Apple ve Google İçin Katlanabilir Ekran Üretecek

Samsung, akıllı telefon sektöründeki en büyük rakiplerinden olan Apple ve Google için katlanabilir ekran üretmeye hazırlanıyor. ...