Türkiye Genelinde İnternet Bağlantısında Sorunlar Yaşanıyor

Türkiye’nin dört bir yanındaki internet kullanıcılarından alınan bildirimlere göre, özellikle sunucuları yurt dışında olan internet sitelerine erişimde ciddi sorunlar yaşanıyor. Artan şikayetlerin detaylarını aktarıyoruz.


Bugün saat 15.00 sularından itibaren ülkemizdeki kullanıcıları, sözlük sitelerinde ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları bildirimlerle bağlantıların ciddi şekilde yavaşladığını ilettiler. 

Kullanıcıların deneyimledikleri sorunlara göre, özellikle sunucuları yurt dışında bulunan servislere ulaşmakta güçlük yaşanıyor. Facebook ve Twitter gibi servislerde görsel veriler oldukça geç yükleniyor. 

Bazı kullanıcılar, sadece bağlantı yavaşlama sorunu değil doğrudan kesintiler yaşadıklarını da iletiyorlar. Yine aynı şekilde mobil veri bağlantılarında da yavaşlama ve kopmalar yaşandığı gözlemleniyor.

Sorunlarına dair en çok bildirim gelen operatörler sabit genişbant bağlantıda Uydunet, Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell. Hücresel veri bağlantısında ise yine Vodafone ve Turkcell'e dair bildirimler geliyor.

Sorunun yaygın olduğuna ilişkin şikayetler Facebook gruplarında ve sözlük sitelerinde artmaya devam ediyor. Şu an için söz konusu yavaşlığın sunucuların yurt dışında bulunduğu servislere odaklandığını tekrarlamakta fayda var. 

Ekşi Sözlük'te konuya ilişkin açılan başlıkta yapılan bildirimlerden bazıları:

Konuya ilişkin Twitter'dan gelen mesajlar:

Daha net bilgilere ulaştıkça haberimizi güncelleyip sizleri bilgilendireceğiz. Takipte kalın.




Spotify yeni özelliğini yayınladı
Spotify yeni özelliğini yayınladı

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip müzik platformlarından Spotify, yeni özelliğini kullanıcılarının beğenisine suDünyanın en çok kullanıcıya sahip müzik platformlarından Spotify,...

İnstagram'daki Yeme Bozukluğu İçerikli Kontrolden Çıktı
İnstagram'daki Yeme Bozukluğu İçerikli Kontrolden Çıktı

Instagram'daki beslenme bozukluklarına teşvik eden içerikler üzerine araştırma yapan uzmanlar, bu içeriklerin sayısının güç geçtikçe arttığı ve durumun giderek daha da tehlikeli bir...

PS Plus'ın Ocak Ayında Vereceği Ücretsiz Oyunlar Belli Oldu
PS Plus'ın Ocak Ayında Vereceği Ücretsiz Oyunlar Belli Oldu

Sony’nin PlayStation kullanıcılarına sunduğu ücretli abonelikli servisi PlayStation Plus’ın ocak ayında oyunculara ücretsiz olarak sunacağı oyunlar belli oldu. Ocak ayının ücretsiz...